Koprivničko-križevačka policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 51-godišnjakinje s područja Zagrebačke županije, osumnjičene da je tijekom pet godina na prevaru naplaćivala putne troškove i nezakonito uzela najmanje 23.865 eura, izvijestila je u srijedu policija.

Istraživanjem koje je provela Služba kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke, utvrđeno je da je osumnjičena 51- godišnjakinja kao zaposlenica školske ustanove na širem đurđevačkom području, od studenoga 2018. do veljače 2023. godine, primala putne troškove za putovanje na posao od mjesta prebivališta, iako je neprijavljeno boravila na adresi na širem đurđevačkom području i nije imala pravo primati putne troškove.

Na taj način stekla je protupravnu imovinsku korist od najmanje 23.865 eura.

PU koprivničko-križevačka protiv osumnjičene 51-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Mediji neslužbeno navode da je 51-godišnjakinja bila zaposlena u osnovnoj školi u mjestu kod Đurđevca gdje je i živjela, no nikad se nije odjavila sa stare adrese.  Učiteljica je bila prijavljena na adresi u Zagrebačkoj županiji i školu varala na putnim troškovima te je svaki mjesec nezakonito dobivala naknadu od više tisuća kuna, a ukupno najmanje 23.865 eura (oko 180 tisuća kuna). 


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 12.07.2023.