Nacionalni stožer civilne zaštite donio je krajem rujna odluke kojima se od 4. listopada uvodi obveza covid potvrda ili testiranja na koronavirus za zaposlene u zdravstvenom i sustavu socijalne skrbi.

Ponovno izabrani predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović u ponedjeljak je potvrdio da će zadnja odluka Nacionalnog stožera o covid potvrdama ići na ocjenu ustavnosti.   

“Jedan odvjetnik iz Koprivnice podnio je prijedlog za provjeru ustavnosti ove najnovije odluke Stožera, vezano uz covid potvrde”, izjavio je Šeparović za RTL Danas dodavši da ne smije govoriti o predmetima koji su u tijeku, a posebno ne smije prejudicirati odluku. 

Dodao je i da po tom pitanju slijedi procedura.

  “To sad mora ići na očitovanje Vladi, koja će dobiti sigurno 15-ak dana da se očituje, onda mi ispitujemo druge okolnosti, eventualno možda i mišljenja, neka i tu sigurno prođe dva, tri mjeseca. Teško je to riješiti prije”, dodao je Šeparović.   

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je krajem rujna odluke kojima se od 4. listopada uvodi obveza covid potvrda ili testiranja na koronavirus za zaposlene u zdravstvenom i sustavu socijalne skrbi koji se nisu cijepili ili nisu preboljeli covid-19, a ta se obveza uvodi i za dio pacijenata.


 

Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 12.10.2021.