U organizaciji Nogometnog kluba Croatia Norval u istoimenom kanadskom gradu održan je turnir hrvatskih nogometnih klubova SAD-a i Kanade, uz učešće osamdesetak ekipa različitih dječjih uzrasnih kategorija, piše Hrvatski nogometni savez.

Turnir koji je okupio oko 1.200 dječaka i djevojčica pratila je i delegacija Hrvatskog nogometnog saveza koju su činili član Izvršnog odbora i predsjednik Komisije za dijasporu Ante Kulušić, glavni instruktor Petar Krpan, ravnatelj Akademije Boris Kubla, koordinator za ženski nogomet Božidar Miletić, instruktor NS-a Osijek Marin Smoje, instruktor NS-a Rijeka Mladen Ivančić, trener vratara Miroslav Žitnjak i instruktor za kondicijsku pripremu Ivan Krakan.

U Hamiltonu sutra počinje kamp za dječake i djevojčice od 12 do 15 godina hrvatskih klubova SAD-a i Kanade, u kojem će sudjelovati Hrvatski nogometni savez i koji će trajati do 6. srpnja.

Kampovi su osmišljeni s ciljem okupljanja djece različitih dobnih kategorija iz Kanade i SAD-a s hrvatskim državljanstvom, otkrivanja i prepoznavanja nadarenih i talentiranih igrača, te njihova usmjeravanja, ali i promidžbe Hrvatskog nogometnog saveza u Kanadi i SAD-u, odnosno stvaranja i učvršćivanja sportskih i poslovnih odnosa, okupljanja hrvatskog stručnog kadra za rad s mlađim dobnim kategorijama i mogućnosti praćenja rada i života u kampu mladih neafirmiranih trenera.

Fantastic Day 1 at the 43rd Annual HNNS Youth Tournament hosted by Croatia Norval…let’s do it all again today!!!

Objavljuje Hrvatski Nacionalni Nogometni Savez Kanade i SADNedjelja, 2. srpnja 2023.

Autor: CroExpress, HNS Datum objave: 03.07.2023.