Policija je u utorak zbog posjedovanja ilegalnog naoružanja uhitila oca 22-godišnjeg Danijela Bezuka koji je jučer na Markovu trgu pucao po zgradi vlade i pritom ranio policajca, a zatim počinio suicid.

Pretragom doma i drugih prostorija, po nalogu suda, na tri lokacije na području Kutine, službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke, pronašli su dvije puške s optičkim ciljnicima i prigušivačima te 1169 komada raznog streljiva, izvijestila je policija.

Pretrage su u ponedjeljak, 12. listopada obavljene na dvije adrese u mjestu Kletište, sjeverno od Kutine te na jednoj adresi u Krajiškoj Kutinici koja se nalazi uz granicu Sisačko-moslavačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Sve objekte na tri lokacije koristi 59-godišnjak iz kutinskog područja. Oružje i streljivo pronađeno je na adresi obiteljske kuće u Kletištu, izvijestila je policija ne otkrivajući uhićenikov identitet.

No, kako se neslužbeno doznaje pretražene objekte koristi otac 22-godišnjeg napadača s Markova trga. 

Osim oružja i streljiva, policajci su prilikom pretrage izuzeli i druge dokazne materijale, koji bi trebali rasvijetliti motive tragičnog čina. 

Nakon obavijesnog razgovora u policiji, otac 22-godišnjaka  je uhićen i uz kaznenu prijavu za počinjeno kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Nakon ispitivanja u Općinskom državnom odvjetništvu bit će poznato hoće li tužiteljstvo za njega zatražiti određivanje istražnog zatvora o čemu će odlučiti sudac istrage.


Autor: CroExpress/Hina Datum objave: 13.10.2020.