Navedeno mjesto je prostrani i atraktivan park s plažom i rekreacijskom zonom, ujedno ima i Aveniju hrvatski zvijezda, odnosno uglednika koji povezuju Poljsku i Hrvatsku.

Prije malo više od dva mjeseca u sjedištu Gradske Vijećnice Krakova potpisan je sporazum o provedbi zajedničkog projekta Krakowa i Hrvatske nazvan “Mala Chorwacja“. Sada je napokon i otvorena “Mala Hrvatska”, tematska parkovna površina kojoj je nakana pokazati povezanost Zagreba i Krakova.

Navedeno mjesto je prostrani i atraktivan park s plažom i rekreacijskom zonom, ujedno ima i Aveniju hrvatski zvijezda, odnosno uglednika koji povezuju Poljsku i Hrvatsku.

Uz jezero Bagry na svečanom otvaranju hrvatskog parka sudjelovali su dogradonačelnik Krakova Boguslav Kosmider, veleposlanik Hrvatske u Poljskoj Tomislav Vidošević, počasni konzul Hrvatske u Krakovu Pawel Wlodarczyk, direktorica Hrvatske turističke zajednice u Poljskoj Agnieszka Puszczewicz te čelnici Sveučilišta u Krakovu i brojni drugi uglednici, piše Slobodna Dalmacija.

“Mala Hrvatska” bi trebala postati mjesto okupljanja, druženja i zabave za sve koji vole Hrvatsku. Dugo godina smo pripremali ovaj projekt s upravom grada Krakova, bez kojeg ovo ne bi bilo moguće. U infrastrukturu i uređenje parka grad je uložio milijun eura, kako bi građane Krakova ovo mjesto podsjećalo na Hrvatsku”, rekao je Pawel Wlodarczyk, počasni konzul Hrvatske u Krakovu.

“Ovo drago mjesto podsjećat će sve Poljake na zemlju u kojoj imaju prijatelje i u koju vole putovati, a prije pandemije u Hrvatskoj je bilo milijun poljskih gostiju. “Mala Hrvatska” je još jedna potvrda prijateljstva naroda Poljske i Hrvatske i zahvaljujem svima koji su trudom i velikim radom realizirali ovaj zahtjevan projekt”, naveo je veleposlanik Vidošević, prenosi Slobodna Dalmacija.


Autor: CroExpress Datum objave: 29.06.2021.