Policija je tijekom ovog tjedna u krijumčarenju ukupno 18 stranih migranata uhvatila troje krijumčara, Hrvata (27), Litavca (24) i Slovenku (53) protiv kojih slijedi kazneni postupak. Svih je 18 migranata zatražilo azil u Hrvatskoj.

Policijski službenici Ravnateljstva policije su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke uhvatili noćas u Kupljenskom kod Vojnića osobni automobil BiH registracije, kojim je upravljao 24-godišnji državljanin Litve. U kontroli vozila je utvrđeno da je prevozio devet stranih državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku, priopćila je policija.

U srijedu je pak policija u Cetingradu prilikom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija i krijumčarenja ljudi zaustavila osobno vozilo slovenske registracije, kojim je upravljala 53-godišnja slovenska državljanka i prevozila četiri strana državljana.    

Dan ranije, u utorak, u popodnevnim satima, u Tušiloviću kod Karlovca zaustavila je osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin i ustanovila da prevozi pet stranih državljana.

Svi su ilegalni migranti izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom od Republike Hrvatske.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 16.06.2023.