Paragvajska udruga Hrvata izražava najdublje žaljenje zbog smrti don Francisca Pereza-Mariceviča, Paragvajca i Hrvata, potomka don Kuzme Maričevića, koji je preminuo u četvrtak, 15. rujna u 85 godini života.

‘Bio je čovjek čvrste kulture i ogromnog književnog talenta, rođen je u Asunci ónu 24. srpnja 1937. godine. Istakao se kao književni kritičar, esejist, učitelj, novinar, pjesnik i pripovjedač. Diplomirao u Letrasu, bio je lingvist sa čvrstim znanjem i neumorni istraživač Guaranskih mitova i legendi. Don Francisco Perez-Maricevich napisao je prolog u knjizi “Hrvati u Paragvaju – Hrvati u Paragvaju” i ostavio nam u naslijeđe divlju arhivu književnih djela kao neizbrisiv dokaz o njegovom prolaznosti kroz život kojim je počastio, piše Asociación Paraguaya de Croatas – Paragvajska Udruga Hrvata.

U prosincu 2021. godine Don Francisco Perez-Maricevich objavio je, u sklopu Akademske zbirke, svoju najnoviju knjigu, “Junta de Voces”, u kojoj je neizbrisivo zapečatio svjedočanstvo svog vrlo osobnog pjesničkog glasa oplođenog živopisnom književnom kvalifikacijom y i izvanredna humanistička osjetljivost.


Autor: CroExpress Datum objave: 15.09.2022.