Paragvajska udruga Hrvata, osnovana 2015. godine, jedina je organizacija u Paragvaju koja nudi i razvija besplatnu nastavu hrvatskog jezika i kulture, jačajući tako hrvatski identitet, ne samo u Paragvaju, već i u drugim zemljama svijeta.

U online nastavi hrvatskog jezika sudjelovali su polaznici iz različitih gradova Paragvaja i iz drugih zemalja kao što su: Ekvador, Peru, Urugvaj, Argentina, Brazil, Bolivija, Meksiko, SAD (Miami), Španjolska, Portugal, Belgija, Ujedinjeni Arapski Emirati (Dubai).

Nastava je započela još u veljači ove godine, a obustavljena je u ožujku zbog novih mjera i ograničenja zbog pandemije COVID-19, ali je ponovno otvorena u svibnju, putem aplikacija zoom i google meet.

Prijavilo se više od 100 polaznika iz različitih dijelova svijeta, pohađajući tako nastavu u dvije smjene, hrvatski jezik B1 i B2, pod vodstvom profesora Huga Estigarribia Villasantija, predsjednik paragvajske udruge Hrvata (iz Asunción-Paragvaja), uz potporu učitelja: Manuela Leytesa (iz Zagreba), José Miguel Estigarribia (iz Slovenije), Juana Pablo Estigarribia (iz Zagreba), Pamele Estigarribia (iz Asunción- Paragvaj) i bivših studenata Croaticuma (Zagrebački fakultet).

Nastavu hrvatskog jezika za Hrvate izvan Republike Hrvatske je organizirala Paragvajska udruga Hrvata uz potporu Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

DOBAR DAN! ČESTITKE – FELICITACIONES A LOS GRADUADOS!, alumnos/as de nuestras clases de idioma croata online 2020. La…

Objavljuje Asociación Paraguaya de Croatas – Paragvajska Udruga HrvataPetak, 11. prosinca 2020.

Autor: CroExpress Datum objave: 11.12.2020.