Hrvatska atletska reprezentacija okončala je kao deveta u drugoj diviziji ekipnog prvenstva Europe u poljskom Chorzovu, ali je sjajan sportski potez Hrvata Dina Bošnjaka oduševio svijet.

Bošnjak je nastupio na utrci 5000 metara, a u finišu utrke Slovenac Vid Botolin je kolabirao na stazi. Bošnjak je podigao Botolina i praktički ga nosio do samog cilja. 

Hrvatski atletičar je završio kao zadnji, dok je Botolin diskvalificiran. Slovenska ekipa žalila se na ovu odluku, no vodstvo natjecanja ju je odbilo, a Slovencima je upravo zbog toga propao plasman u najjaču diviziju, koji su ispustili za pola  boda.

U poljskom Chorzovu sjajan sportski potez Hrvata Dina Bošnjaka oduševio svijet
Foto: Hina

Botolin je nakon utakmice dobio infuziju.

Bošnjak (27) je član Atletskog kluba Gorica, a njegov fair-play potez je oduševio sportski svijet s velikim brojem pohvala na društvenim mrežama. 

Ekipno prvenstvo Europe u atletici u Chorzowu održava se u sklopu Europskih igara.
Hrvatska je osigurala ostanak u drugoj jakosnoj skupini, dok najjača, prva jakosna divizija nastupa ovoga vikenda.

Bacač kugle Filip Mihaljević pobijedio je s 21.33 metara, ali će saznati da li je to dovoljno za medalju tek kad svoj nastup okonča elitna skupina.

Od petka do nedjelje za naslov ekipnog prvaka Europe borit će se reprezentacije Belgije, Češke, Finske, Francuske, Grčke, Italije, Nizozemske, Njemačke, Norveške, Poljske, Portugala, Španjolske, Švedske, Švicarske, Turske i Velike Britanije.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 23.06.2023.