Promatrači ptica kažu kako se u Nijemcima u jednom satu može vidjeti više vrsta ptica nego na drugim mjestima u nekoliko dana.

Ako i niste strastveni ljubitelj ovog opuštajućeg hobija prošećite do izletišta Sopotac s Centrom za promatranje ptica. Do njega od središta mjesta vodi pet kilometara dug turistički tematski put „Idemo u Srijem“ s informativnim panelima i odmorištima s pametnim klupama. Doživite iskonsku povezanost s prirodom u tišini Spačvanske šume, jedne od najvećih cjelovitih šuma hrasta lužnjaka u Europi. Brodom, biciklom ili šetnjom-svejedno je. Uživat ćete.

Nijemci, AUTOR: POINTERS TRAVEL

Atraktivni tereni za aktivan odmor, promatračnica u okruženju salaša, opuštajući Bosut… Jednostavno se prepustite i uživajte u srijemskoj ravnici dokle god vam pogled seže…

Hrvoje Jurić, Izvor: TZ VSŽ

Doći u Srijem , a ne kušati kulen, kulenovu seku, slaninu ili kobasice…, gotovo je ravno grijehu. U domaćinskom duhu svako jelo započet će čokanjčićem mirisne šljivovice.

Zavičajni muzej, AUTOR: LAG BOSUTSKI NIZ

Top pet atrakcija:

  • Arboretumom u središtu mjesta otkriva kako izgleda tradicionalni srijemski vrt.
  • Zavičajni muzej Luka Natali u Pastoralnom centru ime je dobio po beogradskom biskupu i apostolskom vikaru zemalja pod turskom okupacijom.
  • Katamaran Sveta Katarina koji plovi mirnim Bosutom i mističnom Spačvom nudi najljepšu riječnu avanturu.
  • Kanu ili čamac na solarni pogon idealan je odabir za ljubitelje aktivnog odmora koji žele uživati u srijemskim rijekama iz nove perpektive.
  • Biciklistička ruta Srijem prolazi kroz mjesto i izletište Sopotac, a na području Nijemaca još tri staze koje vijugaju najljepšim krajobrazima.

Autor: TZ Vukovarsko-srijemske županije Datum objave: 19.04.2022.