U prostorijama Hrvatske katoličke zajednice u Reutlingenu održana je trosatna radionica povodom obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Radionicu su organizirali članovi Odbora za mlade HKZ-a Reutlingen, Metzingen i Tübingen u suradnji s učiteljicom hrvatske nastave u spomenutim trima mjestima, a pozivu na sudjelovanje odazvalo se četvrdesetak djece iz svih triju zajednica.

Mladi su pekari radili u šest skupina i imali priliku okušati se u pripremi brojnih vrsta peciva, počevši od dalmatinskih fritula i slavonske orahnjače pa sve do hercegovačkih peksimeta i raznih drugih specijaliteta od dizanoga tijesta.

Uz kulinarske vještine djeca su pokazala i kreativnost na likovnom području te su izradila jesenske vijence i veliki jesenski 3D- plakat na kojem su izrazila svoju zahvalnost Stvoritelju za sve čime nas svaki dan dariva i hrani. Rad je izložen na nedjeljnoj misi u Reutlingenu, uz svečani stol u tradicionalnome hrvatskom ruhu, prepun plodova zemlje i pekarskih proizvoda nastalih na radionici.

Treba napomenuti da najvrjedniji rezultat radionice ipak nije bio izložen – njega su naime djeca ponijela u svojim srcima: upoznavanje s vršnjacima, druženje uz kakao, pjesmu i tople mirise i okuse „bakine“ kuhinje, razgovor, smijeh, učenje te, iznad svega, zajedništvo i dobro raspoloženje!


Autor: CroExpress/Hrvatska nastava u SR Njemačkoj – Koordinacija Stuttgart Datum objave: 27.10.2022.