Peti šleper pun građevniskog materijala i druge humanitarne pomoći Hrvatske katoličke župe blaženog Alojzija Stepinca iz Salzburga stigao je sretno u Hrvatsku, javljaju članovi misijskog vijeća.

Na inicijativu tvrtki  G & D Verputz GmbH u vlasništvu Davora Drežnjaka i Die Profis am Maschinenputz GmbH Joze Andrića iz St. Johann/Pongau, u prikupljanje pomoći se uključila i tvrtka MOLDAN Baustoffe GmbH & Co KG., koja je darovala 40 paleta vezne žbuke (ca. 50 tona).

Za besplatan prijevoz se pobrinuo počasni konzul Republike Hrvatske u Salzburgu gospodin Palfinger i humanitarna udruga Bauern helfen Bauern, a šleper prema Hrvatskoj vozila je tvrtka TTS Logistik GmbH Maria Gavrančića.

Župa najiskrenije zahvaljuje svima koji su sudjelovali

‘Ovim putem izričemo ZAHVALU SVIMA koji su osobno donirali živežne namirnice, i ostale potrepštine, kao i Hrvatskoj zajednici mladih okuplje i nih u hrvatskom folkloru „Vilim Cecelja“ i Hrvatskom Centru Salzburg, mnogim vrijednim rukama koje su odradile veliki posao pakiranja, razvrstavanja i utovara svih humanitarnih pošiljaka.

ZAHVALA ide i donatorima u novcu – neposredno ili putem bankovnog računa.

U srijedu, 27. siječnja, uputili smo i novčani iznos u visini od 50 tisuća eura na račun Hrvatskog Caritasa u Zagrebu za nabavku 6 stambenih modula, što je u priloženoj „Potvrdi o prispijeću donacije“ i od strane Hrvatskog Caritasa i potvrđeno.

Drugi dio prikupljenog novca u visini od 10 tisuća eura dostavili smo Caritasu Sisak za nabavku konzervirane hrane u hrvatskim tvrkama te za raspodijelu potrebitima.

Posebnu ZAHVALU izričemo i „CroExpressu“ za objave u medijima, a kojima su mnogi bili potaknuti i otvorili svoja srce i ruke za stradale u potresu.’


Autor: CroExpress Datum objave: 30.01.2021.