Hrvatskoj je u posljednjoj utakmici u skupini dovoljan i remi za prolazak u četvrtfinale.

Hrvatska futsal reprezentacija otputovala je u Groningen, gdje je u subotu protiv Slovačke očekuje odlučujuća utakmica za plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva u Nizozemskoj.

Hrvatska ima sve u svojim rukama, pobjeda i remi vode je u nokaut fazu natjecanja.

Utakmicu najavio Davor Kanjuh

Nakon Rusije smo se dobro odmorili, razmislili o svemu. Slijedi utakmica protiv Slovačke za koju smo i prije početka natjecanja pretpostavljali da će biti odlučujuća za plasman u drugi krug natjecanja. Pobjeda nas vodi u četvrtfinale, kaže Davor Kanjuh, koji se još jednom osvrnuo na poraz od Rusije.

“Izbornik, njegov zamjenik i mi igrači komentirali smo međusobno da to jednostavno nije bio naš dan, utakmica se otvorila na krivi način, crveni karton nas je u velikoj mjeri poremetio. Međutim, činjenica je da nismo bili pravi, a to Rusi itekako znaju kazniti pa je utakmica završila njihovom uvjerljivom pobjedom. Mogli smo bolje, moglo je biti i gore, ali iz te smo utakmice izvukli pouke i potpuno se okrenuli susretu sa Slovačkom, koji je u ovom trenutku za nas najvažniji.

Što znamo o Slovacima?

“Znamo da su izuzetno neugodna momčad, vrlo slična poljskoj reprezentaciji, ali s tom razlikom da imaju kvalitetnijeg individualca Drahovskog, koji je na top razini europskog futsala. Međutim, mislim da ne moramo toliko razmišljati o Slovacima, nego se okrenuti našoj igri. Ako pružimo onoliko koliko znamo i možemo, naša pobjeda ne bi smjela doći u pitanje”.

Olakotna okolnost je činjenica da je Hrvatskoj uoči odlučujuće utakmice na ruku išao remi Poljaka i Slovaka.

Rezultat nam je sigurno išao na ruku jer nam se otvara još jedna opcija, a to je da nas i remi vodi u četvrtfinale. Međutim, nećemo kalkulirati, protiv Slovačke nas zanima samo pobjeda. Postavit ćemo se kao favoriti, što i jesmo i vjerujem da će sve ići svojim tijekom u našu korist, zaključio je Kanjuh.

Utakmica se igra u subotu 29. siječnja s počekom u 14 sati i 30 minuta.


Autor: CroExpress/HNS Datum objave: 28.01.2022.