U subotu, 30. listopada u organizaciji Hrvatskih katoličkih misija Wuppertal i Düsseldorf održan je susret hrvatske katoličke mladeži dviju susjednih misija. Mladi U21 HKM Düsseldorf pohodili su mlade u Wuppertal.

Oko 70 mladih zajedno su slavili svetu misu koju je predslavio fra Marko Domazet-Lošo, voditelj HKM Wuppertal uz koncelebraciju fra Tomislava Dukića, voditelja HKM Düsseldorf. Poslije sv. mise bilo je klanjanje i blagoslov s Presvetim Sakramentom.

U oba dijela bogoslužja pjevao je band mladih HKM Wuppertal pod ravnanjem Snjezane Peulić. Poznate šansone hrvatskih duhovnih izvođača prilagođene su mladima da lakše uzdignu svoju dušu Bogu. Za holywinski susret mladi iz Wuppertala pripremili su svjetleće tikve s izrezbarenim kršćanskim simbolima. Među njima dominirala je tikva osvjetljena svijećama koje simboliziraju sakramente krštenja, krizme i euharistije, s izrezbarenim imenom ISUS.

Um i srce prosvjetljuje Krist kojemu smo pritjelovljeni po sakramentima kršćanske inicijacije, poručio je propovjednik fra Marko. Zato su mladi tu da ih ovakvi susretu vode k Isusu i k onima koji vjeruju u Njega. Klanjanje pred Presvetim Sakramentom u tami crkve St. Johannes, der Evangelist još jače je do izražaja dovelo Svjetlo koje nam svijetli iz Presvetog Sakramenta.

Na suncu iz Presvete Euharistije sunčali smo oko pola sata i pojačali imunitet na sva zla koja nas okružuju i prijete zdravlju naše duše i našoj budućnosti, mladima.

Na kraju se sve pretvorilo u druženje, pjesmu i ples, jela i pića koja su u izobilju pripremljena sa strane obiju zajednica. Održan je i jedan kviz s nagradama da bi druženje bilo još zabavnije. Pitali smo mlade kako se osjećaju, kako im je bilo na susretu. Odgovori su glasili: HAMMER!, MEGA!

Već smo se dogovarali o slijedećem susretu, jer “das musst du fühlen”. Za odličnu organizaciju susreta  uz voditelja misije u Wuppertalu fra Marka zaslužna je Andrijana Babić. Düsseldorf kaže hvala Wuppertalu i do slijedećeg susreta!


Autor: CroExpress Datum objave: 02.11.2021.