Europska sveučilišna prvenstva u borilačkim sportovima okupit će 1534 natjecatelja iz 30 europskih zemalja u Zagrebu od 20. do 23. srpnja.

Natjecanja će se održati u četiri sportske dvorane, a svečana ceremonija otvorenja bit će održana u Domu odbojke “Bojan Stranić”. Prvenstva su najveći studentski sportski događaj u kalendaru Europske sveučilišne sportske federacije (EUSA) ove godine.

Sudionici će pristizati u “sportsko selo” u srijedu, 19. srpnja, dok je četvrtak, 20. srpnja rezerviran za treninge, tehničke sastanke i svečanu ceremoniju otvorenja. Natjecanja će se održati od 21. do 23. srpnja, a ulaz je slobodan za sve zainteresirane. Dio sportskih borbi bit će dostupan i putem internetskog prijenosa uživo na službenom YouTube kanalu događaja (EUSA Combat).

Hrvatska će biti predstavljena s 82 sportaša s različitih sveučilišta, uključujući Sveučilište u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru, te Sveučilište Libertas i Zdravstveno veleučilište Zagreb. Na prethodnom izdanju Europskog sveučilišnog prvenstva u borilačkim sportovima 2019. godine, Hrvatska je ostvarila zapažene rezultate s ukupno 13 medalja, od čega 4 zlatne, 6 srebrnih i 3 brončane.

Ovo prestižno natjecanje donosi ne samo sportsku, već i kulturnu razmjenu među sveučilištima diljem Europe, pružajući priliku mladim sportašima da se natječu na najvišoj razini i izgrade prijateljstva s kolegama iz drugih zemalja.


Autor: CroExpress Datum objave: 17.07.2023.