Matija Dedić izveo je Arsenovu skladbu Moderato cantabile, u nazočnosti Gabi Novak i brojnih gostiju, a potom i “Vraćam se”.

Kuća umjetnosti Arsen, kako je nazvana dvorana starog kina u znak sjećanja na kantautora Arsena Dedića, otvorena je u srijedu u Šibeniku, priopćeno je. Posebnost dvorane je modularni pod koji omogućava brzu i jednostavnu transformaciju prostora prema potrebama različitih vrsta događanja, rekla je ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik Gorana Barišić Bačelić.

Predvorje dvorane osmišljeno je prostornom instalacijom s Arsenovim portretima – fotografijama i crtežima autora Munira Vejzovića, Ota Reisingera i Željka Koprolčeca, kao i Arsenovom bistom rad Borisa Leinera.

Postavljen je i pianino kojeg je ustupilo šibensko ‘Kolo’.

Matija Dedić izveo je Arsenovu skladbu Moderato cantabile, u nazočnosti Gabi Novak i brojnih gostiju, a potom i “Vraćam se”.

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek kazala je da je Arsen bio jedinstvena figura hrvatske umjetnosti.

Mislim da ćemo se još dugo nastaviti oduživati za sve što nam je ostavio. U tom procesu ovo je velik korak. Nadam se i vjerujem da će u ovom prostoru mnogi umjetnici nadahnuti nasljeđem stvarati jedinstvene trenutke, kazale je Obuljen Koržinek.

Gabi Novak je kazala da je toliko uzbuđena, da bi se mogla “samo rasplakati od sreće“.

Matija Dedić je kazao da se, profesionalno govoreći, radi o fascinantnom prostoru za muziciranje.

Gabi i Matija 3. lipnja će održati prvi koncert u Kući umjetnosti Arsen.

Uslijedit će sadržaj čiju okosnicu čini trotjedni filmski program pod nazivom “Poezija filma i film u poeziji Arsena Dedića“, koji donosi izbor od devet domaćih i stranih filmskih klasika podijeljenih u tri potprogramska pravca: selekciju filmova koje je Arsen volio i koji su direktno utjecali na njegovo autorstvo, filmova za koje skladao glazbu i pisao songove te matineja filmova za djecu za koje je ispisao nikad zaboravljene partiture.


 

Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 03.06.2021.