Po 11. put u nizu Udruga ‘Nogometni sindikat’, koja okuplja hrvatske nogometaše i trenere, organizirala je svoje laureate pod nazivom ‘Trofej nogometaš’.

Biralo se ove godine osam kategorija uz najbolju momčad HNL-a, a pobjednici su objavljeni sinoć.

Još jednom, po drugi put u nizu, Marko Livaja proglašen je najboljim igračem HNL-a. U finalnoj konkurenciji s Hajdukovim talismanom bili su dinamovci Bruno Petković i Luka Ivanušec, ali Livaja je prednjačio s ligaških 19 pogodaka i 13 asistencija u minuloj sezoni.

Luka Modrić očekivano je najbolji hrvatski nogometaš uopće, a nagradu je uzeo ispred Ivana Perišića i Joška Gvardiola. Nagradu za najboljeg vratara i mladog igrača ponijeli su igrači aktualnog nam prvaka Dinama, Dominik Livaković i Martin Baturina.

Zoran Zekić izabran je za trenera sezone u domaćoj ligi ispred Sergeja Jakirovića i Marija Kovačevića, a najbolji domaći travnjak očekivano je još jednom onaj na Rujevici.

Sindikat je prepoznao i ženski te mali nogomet. Najbolji igrač domaće futsal lige tako je Kristian Čekol iz prvaka Futsal Dinama, a ispred svih u 1. HNLŽ je Izabela Lojna također iz prvakinja, Osijeka.

U najboljih 11 u HNL-u očekivano dominiraju dinamovci, njih čak sedam. Uz već spomenute Livakovića i Baturinu, tu su Stefan Ristovski, Josip Šutalo i Dino Perić u obrani te Josip Mišić u veznom redu, kao i Ivanušec na krilu.

Obrambenu liniju zatvara Dario Melnjak kao jedini ‘uljez’ iz viceprvaka, a uz Baturinu i Mišića u vezi je Tonio Teklić. Napad uz Ivanušeca i Livaju čini drugi strijelac prošle HNL sezone, danas prodani Marija Frigan.


Autor: CroExpress Datum objave: 21.07.2023.