U petak, 14. lipnja, održan je susret Hrvata i njihovih prijatelja u sjevernoj Engleskoj, u Schoenstatt svetištu i pastoralnom centru u Boltonu.

Susret je započeo svečanom svetom misom na hrvatskom jeziku, koju je predvodio fra Ljubomir Šimunović, voditelj Hrvatske katoličke misije London.

Misa je započela u 17 sati, a fra Ljubomir je u svojoj propovijedi ohrabrio okupljene vjernike na putu žive vjere. Istaknuo je kako nas Bog pronalazi u našim umorima i daruje nam odmor svoje blizine te naglasio važnost obiteljskog zajedništva. Glazbeni dio mise animirao je Roman Kos, čije je pjevanje dodatno uljepšalo svečano ozračje.

Prije točno sto godina misionar isusovac o. Miroslav Vanino i župnik Mijo Domaldovac osnovali su Društvo svete krunice

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskeUtorak, 18. lipnja 2024.

Nakon mise, okupljeni su nastavili druženje u dvorani centra, gdje su imali priliku razmijeniti iskustva i međusobno se bolje upoznati. Među gostima je bio i Davor Ljubanović, otpravnik poslova Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ujedinjenom Kraljevstvu, sa suprugom Vesnom. Ljubanović je iskoristio priliku da okupljene informira o radu Veleposlanstva te se srdačno susreo s prisutnima.

Dođite i budite dio ovog posebnog dana u Hamburgu 🔥🇭🇷 #Euro2024.

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskePonedjeljak, 17. lipnja 2024.

Ovaj događaj, udaljen 354 kilometra od sjedišta misije u Londonu, bio je prilika za jačanje zajedništva među Hrvatima u sjevernoj Engleskoj i pokazatelj važnosti očuvanja vjerskih i kulturnih veza među iseljenicima.


Autor: CroExpress Datum objave: 18.06.2024.