Autor: Hina/CroExpress

Međunarodni susret verglaša na glavnom gradskom trgu, koncert Varaždinskog tamburaškog orkestra, koncerti u kasnijim večernjim satima, samo su neki od događaja kojim je danas u Varaždinu započeo 16. Špancirfest – Festival dobrih emocija.
Festival traje do 31. kolovoza, a organizator, Turistička zajednica grada Varaždina, osigurala je bogat program s nizom koncerata, predstava, radionica, događanja na gradskim ulicama i trgovima.

Špancirfest je, kaže direktorica Turističke zajednice Branka Tropp, jedinstvena kulturno-turistička manifestacija, kombinacija ulične umjetnosti, umjetničkih nastupa, kreativnih radionica za sve uzraste, brojnih popratnih događanja te bogatog koncertnog programa.

Bogat glazbeni program ove će se godine odvijati na četiri pozornice u središtu Varaždina, nastupit će, tako, grupe Blondie, Stereo MC s, 2Cellos, Laibach, Kawasaki 3P, Parni valjak.

Organizatori navode da posebno mjesto na ovogodišnjem Špancirfestu ima ulični program tzv.“novog teatra“ gdje se jezgra grada pretvara u pozornicu za brojne performere, akrobate, ulične glazbenike.

I ove je godine jedan od sadržaja Špancirfesta „Park kreative“ sa brojnim radionicama i kazališnim predstavama za najmlađe. U poznatoj varaždinskoj Uskoj ulici posjetiteljima će se predstaviti mladi umjetnici i dizajneri iz cijele Hrvatske.

Uz brojne posjetitelje, kojih se u sljedećih deset dana očekuje oko 200 tisuća, Varaždin je u dane Špancirfesta privlačan i brojnim političarima.

Hrvatska turistička zajednica uvrstila je Špancirfest u top 10 ovogodišnjih turističkih događaja u Hrvatskoj, dok je ugledni britanski Rough Guides, Festival uvrstio na popis od 10 najboljih hrvatskih festivala.

Datum objave: 22.08.2014.