Hrvatska nogometna reprezentacija doputovala je u ponedjeljak u Rotterdam gdje je za dva dana, u srijedu 14. lipnja očekuje polufinale Lige nacija protiv Nizozemske.

“Vatreni” su na put prema Nizozemskoj krenuli iz Zagreba, premda je prvotno najavljen let s krčkog aerodroma. Međutim, do promjene je došlo zbog najavljene jake bure.

Hrvatska reprezentacija je u Rotterrdam sletjela u 19.00 sati, nakon čega se uputila u Van der Valk hotel u Schiedamu, 20 minuta udaljenom od De Kuipa gdje će u srijedu odmjeriti snage “Oranje” i “Vatreni”.

Brončane s posljednjeg World Cupa ispred hotela je dočekala skupina od 30-tak hrvatskih navijača. Međutim, tek se prava “ludnica” u Rotterdamu očekuje u danima koji slijede. “Vatrene” bi s tribina De Kuipa moglo bodriti više od 14.000 hrvatskih navijača.

Hrvatska reprezentacija je imala pravo na oko 13.000 ulaznica, HNS je potom osigurao dodatni kontingent ulaznica za polufinale, a sasvim sigurno ima i naših navijača koji su se za ulaznice snašli i na druge načine.

Koliki je bio interes, hrvatski navijači su sami mogli napuniti De Kuip, međutim dio mjesta je osiguran i za domaće navijače, medije, UEFA-u.

“Vatreni” su na putu do hotela imali i “pratnju”, jedna skupina navijača je pratila reprezentaciju od aerodroma do hotela, ali se na njihovu žalost nije uspjela slikati s igračima.

“Vozili smo se iza njih od stadiona do hotela. Dobro smo se pripremili, raspitali se kada dolaze, gdje će biti smješteni,” kazao je sa smiješkom Vjeko koji već 35 godina živi u Nizozemskoj, a porijeklom je iz Nove Gradiške.

Ispred hotela je stigla i obitelj Barbarić koja živi u Shiedamu. “Vatrene” su dočekali Andrej i Andreja, te njihova djeca Ella i Dante.

“Ne dolazi hrvatska reprezentacija u Nizozemsku svaki dan. Djeca su željela vidjeti Luku Modrića, nažalost nismo se uspjeli slikati, možda neki drugi put,” kazala je gospođa Barbarić.

Oni najuporniji ipak su dočekali Luku Ivanušeca, Bornu Barišića, Nediljka Labrovića, Josipa Šutala i Ivicu Ivušića koji su se prošetali oko hotela i potom slikali s navijačima, potpisovali dresove i dijelili autograme.

Hrvatska vrsta će prije utakmice odraditi trening u utorak u Varkenoordu, sportskom kompleksu Feynordoove akademije, koji se nalazi pored stadiona De Kuip na kojem će u srijedu, 14. lipnja u 20.45 sati snage odmjeriti Nizozemska i Hrvatska.

“Vatrene” u Varkenoordu očekuju i treninzi u četvrtak i petak, a nakon toga zavisno o ishodu polufinala. U slučaju pobjede, Dalićeve trupe ostaje u Rotterdamu do nedjelje i susreta za prvo mjesto, a u slučaju poraza, u subotu sele u 200 km udaljeni Enschede gdje je u nedjelju utakmica za treće mjesto.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 12.06.2023.