Nakon što su završena natjecanja u skupinama A i C postalo je jasno kako će Hrvatska bilo kakvom pobjedom protiv Škotske i bez obzira na ishod utakmice Engleska – Češka izboriti plasman u osminu finala Europskog prvenstva.

U slučaju hrvatske pobjede, samo je upitno s koje će pozicije “Vatreni” u osminu finala, druge ili treće. Jedino je prvo mjesto u skupini nedostižno.

Ako Engleska pobijedi Češku, “Vatreni” mogu biti i drugi, no tada će odlučivati razlika pogodaka između Hrvatske i Češke. Odabranici “Zlatka Dalića” su na -1, a Česi na +2. 

U slučaju da Česi osvoje bod ili upišu pobjedu, Hrvatska bi s tri boda protiv Škotske bila treća.

Podsjetimo, od šest trećeplasiranijh ekipa, četiri će izboriti plasman u osminu finala. Dobra je vijest za “Vatrene” da bi bilo kakvom pobjedom protiv Škotske imali bolji učinak od Švicarske koja je treća u skupini A, te Ukrajine koja je osvojila treće mjesto u skupini C.

Švicarci su natjecanje u skupini završili sa četiri boda i -1 razlikom pogodaka, dok Ukrajina ima tri boda i -1 razliku pogodaka. Hrvatska bi pobjedom imala četiri boda i barem 0 razliku pogodaka.

Međutim, sve kombinacije padaju u vodu ako svjetski doprvaci ne osvoje tri boda.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 21.06.2021.