Hrvatska nogometna reprezentacija vratila se u Zagreb nakon osvajanja drugog mjesta na završnici Lige nacija u Nizozemskoj i poraza na jedanaesterce od Španjolske u finalu u nedjelju.

Pred stotinjak navijača, rodbine i prijatelja, koji su dočekali reprezentaciju u zagrebačkoj zračnoj luci, pojavio se tek dio nogometaša jer su mnogi iz Nizozemske odlučili putovati na odmor diljem svijeta, a izjavu novinarima je dao izbornik Zlatko Dalić.

  “Tužni smo, ali i ponosni na reprezentaciju i na igrače koji su napravili veliku stvar. Rekao sam im da moraju biti ponosni na ovih pet godina, oni su u nedjelju u tuđu državu doveli 35 tisuća Hrvata, što je najveći broj hrvatskih navijača na jednoj nogometnoj utakmici u povijesti”, kazao je Dalić, dodavši:

“Sinoć sam jako pogriješio kada sam rekao da su penali lutrija. Nisu lutrija, to je mentalna snaga i kvaliteta, u kojima su Španjolci  bili bolji u tome od nas. Žao mi je zbog starijih igrača, Modrića, Perišića, Vide, Brozovića i Kovačića, što nismo uspjeli zlatom okruniti ovu generaciju hrvatskog nogometa”.

Izbornik Dalić je odgovorio na novinarsko pitanje, koje zanima cijeli nogometni svijet, hoće li Modrić i dalje igrati za Hrvatsku.

“Luka će sam odlučiti. Bilo je vrlo emotivno s njim nakon utakmice. Svima je žao zbog njega što nije sve okrunio zlatom. Osobno sam mišljenja da nam Luka još treba, da je ovo generacija koja još nije završila svoj posao. Pustite Luku da odmori, a on će onda sam odlučiti.”


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 19.06.2023.