Dvije prijateljske utakmice odigrat će se na stadionima u Dohi na kojima će se igrati i dvoboji tijekom Svjetskog prvenstva koje će se održati od 21. studenoga do 18. prosinca.

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je u srijedu kako je dogovorio nastup reprezentacije na prijateljskom turniru u ožujku u Kataru na kojemu će “vatreni” odigrati dvije utkamice i to protiv Slovenije 26. ožujka te Bugarske 29. ožujka.

Na turniru će nastupiti i katarska reprezentacija, koja će odigrati utakmice protiv Bugarske 26. ožujka i Slovenije 29. ožujka, a susreti će se igrati na stadionima u Dohi na kojima će se igrati i dvoboji tijekom Svjetskog prvenstva koje će se održati od 21. studenoga do 18. prosinca.

“Bila nam je želja u ožujku igrati u Dohi, pa zahvaljujem rukovodstvu Saveza što je dogovorilo sudjelovanje na ovom turniru. Bit će nam to odlična prilika da malo upoznamo Katar i osjetimo uvjete koji nas čekaju – klimu, infrastrukturu, kulturu. Smatram da su protivnici po mjeri, dvije kvalitetne momčadi koje će nam biti dobar test za ono što nas čeka dalje. Prije svega, radujemo se okupljanju, da nastavimo graditi zajedništvo koje će biti ključno za uspjehe u natjecanjima koja nas čekaju u nastavku godine”, izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

“Drago nam je što smo postigli dogovor oko sudjelovanja na ovom turniru u Dohi, s obzirom na želju izbornika Dalića i reprezentacije da igramo upravo u Kataru, kako bismo se mogli malo aklimatizirati na sve ono što nas čeka krajem godine. Najvažnije je da smo si izravnim plasmanom u Katar omogućili mirnu godinu u kojoj se možemo kvalitetno pripremiti za Svjetsko prvenstvo, a nastup na ovom turniru bit će važan korak u tom smjeru”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Hrvatska je protiv Slovenije dosada odigrala 11 utakmica, a posljednje dvije upravo u kvalifikacijama za odlazak na SP tijekom prošle godine. Na startu kvalifikacija Hrvatska je izgubila sa 0-1 u Ljubljani u ožujku, a bio je to i jedini dosadašnji poraz u međusobnim susretima, no uzvratila je uvjerljivom 3-0 pobjedom u Splitu u rujnu. Ukupno je Hrvatska ostvarila sedam pobjeda uz tri remija i jedan poraz protiv Slovenije.

Protiv Bugarske Hrvatska je dosada odigrala sedam utakmica od samostalnosti te ostvarila četiri pobjeda, dva remija i jedan poraz. Posljednje utakmice Hrvatska i Bugarska su igrale u kvalifikacijama za EURO 2016., a Hrvatska je bila uspješnija i u Sofiji (1-0) i u Zagrebu (3-0).


Autor: CroExpress/Hina Datum objave: 02.02.2022.