“Prizori definitivno nisu za svakoga, to su teške traume, kako za putnika, tako i osoba koje spašavaju. Ništa vas ne može pripremiti na takve prizore”, rekao je.

Za RTL Danas zapovjednik JVP Slavonski Brod Ivan Vuleta i zamjenik zapovjednika Mario Tonček komentirali su stravičnu nesreću na autocesti A3 kod Slavonskog Broda u kojoj je poginulo 10 osoba.

“Prva dojava je bila da gori autobus koji je sletio s autoceste. Međutim, dolaskom na mjesto događaja vidjeli smo da se taj manji požar sam ugasio, zatekli smo stravičnu scenu, puno ozlijeđenih i puno mrtvih osoba. Naše ekipe koje su došle na teren odmah su zatražile pomoć iz JVP-a. S obzirom na blizinu postrojbe, ona je brzo i došla.

Odmah se krenulo u izvlačenje putnika koji nisu samoinicijativno izašli uz njihove krike i jauke, a potom se krenulo u spašavanje ukliještenih osoba koje su se nalazile u autobusu i ispod autobusa. Prizori definitivno nisu za svakoga, to su teške traume, kako za putnika, tako i osoba koje spašavaju. Ništa vas ne može pripremiti na takve prizore. Ovako veliku nesreću s ovoliko smrtno stradalih osoba i ozlijeđenih, ja ne pamtim”, rekao je Mario Tonček za RTL Danas.

Zapovjednik JVP Slavonski Brod Ivan Vuleta kazao je da nakon ovakvih nesreća, na žalost, za djelatnike vatrogasnih postrojbi ne postoji stručna pomoć u psihološkom smislu.

“Iako bi bilo dobro da postoji neka služba koja bi promptno reagirala sama poslije ovakvih događaja, koja bi došla, obavila sve što treba sa svim žurnim službama, to je stresna situacija i dobro bi došla takva pomoć”, naveo je.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 27.07.2021.