Zlatna generacija hrvatskog nogometa, koja je prije tri godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ostvarila epohalno rezultatsko dostignuće osvajanjem srebrne medalje, itekako je svjesna prijelomnog trenutka i ne uzmiče pred velikim izazovom.

Hrvatska nogometna reprezentacija danas protiv Češke u Glasgowu (18 sati) igra drugu utakmicu na Europskom prvenstvu, uoči koje izbornik Zlatko Dalić nije morao sa svojim igračima gledati “Hrabro srce” da bi ohrabrio momčad uoči važnog ispita na Hampden Parku.

Marko Cvijanović za HNS-cff.hr piše:

Dovoljno je bilo uvjeriti igrače da postanu svjesni svojih kvaliteta, zbog kojih Hrvatskoj danas pripada naglašena uloga favorita. Bez obzira na to što su Česi u prvoj utakmici ostvarili sigurnu pobjedu nad Škotskom (2:0), što već danima svi pričaju o golgeterskoj formi Patrika Schicka, što protivnik Vatrenih ne treba juriti rezultat pod svaku cijenu i što Hrvatska nikad nije pobijedila na Hampden Parku.

Sve će te nepovoljne poveznice iz bliže ili dalje prošlosti pasti u vodu onog trenutka kad odsvira Lijepa naša, a hrvatski reprezentativci shvate značaj današnje utakmice koja u velikoj mjeri određuje bližu ili dalju budućnosti Vatrenih. Zlatna generacija hrvatskog nogometa, koja je prije tri godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ostvarila epohalno rezultatsko dostignuće osvajanjem srebrne medalje, itekako je svjesna prijelomnog trenutka i ne uzmiče pred velikim izazovom.

Hrvatska danas na Hampden Parku mora biti hrabra i odlučna, samouvjerena i goropadna, ali istodobno mudra i strpljiva. Vatreni na travnjak moraju izaći hrabrih srca i hladnih glava. Aktualna generacija, predvođena Lukom Modrićem, iz svih je kriznih situacija izlazila kao pobjednik i uvijek bila najbolja kad je to bilo najpotrebnije. Naravno da minimalni poraz od Engleske (0:1) na otvaranju Eura nije poremetio ozračje u momčadi, pobjeda protiv Češke atmosferu bi učinila još vedrijom. Trijumf na Hampden Parku donosi novi uzlet Vatrenih.


Autor: CroExpress Datum objave: 18.06.2021.