Autor: Hina/CroExpress

Posebno povjerenstvo za imenovanje tih direktora nakon što razgovora s kandidatima koji su zadovoljili uvjete natječaja Turističkom vijeću HTZ-a će na jednoj od slijedećih sjednica predložiti imena za taj izbor, doznaje se iz Glavnog ureda HTZ-a. Natječaj za direktore stranih predstavništava HTZ je objavio 7. svibnja s rokom za prijave od 30 dana.

Iako se danas iz HTZ-a nije moglo doznati kada će biti točno sjednica Turističkog vijeća na kojoj bi se trebali imenovati direktori, a o čemu će, kako kažu, pravovremeno izvijestiti zainteresiranu javnost, iz Glavnog ureda HTZ-a ističu da je najviše prijava stiglo za radna mjesta direktora/ice na tržištima SAD-a, Švicarske, Češke i Italije.

Natječajem su se tražili direktori predstavništva HTZ-a u inozemstvu i to u Belgiji (Bruxelles), Češkoj (Prag), Francuskoj (Pariz), Italiji (Milano), Nizozemskoj (Amsterdam), Njemačkoj (Frankfurt i Muenchen), Poljskoj (Varšava), Rusiji (Moskva), SAD-u (New York) te Švicarskoj (Zuerich) jer sadašnjim direktorima na tim tržištima ove godine istječe mandat odnosno ugovor.

U Povjerenstvu za evaluaciju kandidatura pristiglih u okviru natječajne procedure za izbor i imenovanje direktora/ica su Ratomir Ivičić (zamjenik ministra turizma i predsjednik povjerenstva), Davor Ižaković (pomoćnik ministra) te članovi Turističkog vijeća HTZ-a Tomislav Popović i Goran Zrilić, kao i Igor Borojević (voditelj Službe za plan, analizu i strategiju tržišta u Glavnom uredu HTZ-a).

HTZ ima ukupno predstavnike u 18 zemalja svijeta, od kojih je Njemačka jedina zemlja u kojoj HTZ ima i glavno predstavništvo u Frankfurtu te ispostavu u Münchenu, koje zadnje tri godine vode Mato Radić kao direktor odnosno Romeo Draghicchio kao voditelj ispostave.

U Milanu je trenutno direktor predstavništva HTZ-a Dario Matošević, u Pragu Klaudio Stojnić, u Parizu Marina Tomas-Billet, u Varšavi Bojan Baketa, u Amsterdamu Igor Ćupahin, u Bruxellesu Ivan Novak, u Zuerichu Zlatko Deželjin, u Moskvi Mladen Falkoni, a u New Yorku Andreja Cvitković.


Datum objave: 02.07.2014.