Austrijski kolege vatrogascima u Petrinji iskazali su svoje prijateljstvo pomažući im donacijom opreme. 

Dobrovoljna vatrogasna društva diljem Austrije angažirala su se oko prikupljanja humanitarne pomoći za područja pogođena potresom.

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Leutschacha, koje je u utorak kolegama vatrogascima iz Petrinje dostavilo vrijednu tehničku opremu, poslalo je za naše Veleposlanstvo u Austriji izvješće s terena.

“Zaista se dobro osjećamo što smo mogli kolegama donirati upravo ono što im je najviše potrebno”, poručuje u ime svog vatrogasnog društva Gregor F. Waltl uz poruke ohrabljenja na kraju: “Svako dobro, povrh svega pogođenom stanovništvu ovdje u Petrinji. Glavu gore! Što budemo ponovno mogli učiniti, učinit ćemo!”

Vatrogasno društvo iz Leutschacha opremu koju je donijelo prikupilo je donacijama svojih građana. Putem svoje Facebook stranice, nakon dogovora s kolegama iz Petrinje, pokrenuli su prikupljanje određenog potrebnog materijala.

„Od vatrogasne jedinice do vatrogasne jedinice, od druga do druga: Želimo pomoći upravo tamo gdje najviše nedostaje našim prijateljima u Petrinji!“ kazao je Gregor Waltl.


Autor: CroExpress Datum objave: 13.01.2021.