Ministarstvo unutarnjih poslova, sporta, i integracije Slobodne Države Bavarske dopremilo je u četvrtak donaciju informatičke opreme i uredskog namještaja namijenjenu opremanju policijskih objekata na područjima pogođenim potresima u Sisačko-moslavačkoj i dijelovima Zagrebačke županije.

Donacija se sastoji od 324 stola, 77 stolica, 27 ormara i uredskih regala, 20 ladičara, medijskog ormarića, četiri zidna ormarića, dvije oglasne ploče, 102 monitora i 126 osobnih računala koji su dopremljeni s 13 kamiona, priopćilo je Ravnateljstvo policije.

Opsežnu donaciju, u ime Ravnateljstva policije, preuzeo je zamjenik glavnog ravnatelja policije Jozo Šuker koji je s voditeljem Ureda policijske uprave bavarske policije i prvim glavnim policijskim inspektorom Günterom Pelzelom razmijenio potpisane ugovore o donaciji.

”Nakon razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije i dijelove Zagrebačke županije, Ravnateljstvo policije zatražilo je, posredstvom stranih policijskih časnika za vezu, pomoć stranih policijskih organizacija. Bavarska policija i policija Savezne Republike Njemačke, među prvima su se odazvale tom pozivu, a mi smo srdačno prihvatili njihovu ponudu, ne samo iz financijskih razloga, već iz razloga što cijenimo pomoć i podršku ljudi koji u teškim vremenima jednostavno kažu- tu smo radi vas, svi smo jedno”, istaknuo je prilikom primopredaje donacije zamjenik glavnog ravnatelja policije Jozo Šuker.

”Donacijom iskazujemo solidarnost s našim hrvatskim kolegama i pomažemo im da nastave raditi u poboljšanim uvjetima”, kazao je zamjenik voditelja Ureda policijske uprave bavarske policije i prvi glavni inspektor Jochen Riedling.

Ravnateljstvo policije je naglasilo da bavarsku i hrvatsku policiju veže dugo i blisko prijateljstvo, što se očituje u okviru ”Europske strategije za Podunavlje” te kroz niz uspješno provedenih mjera vladine komisije Bavarska – Hrvatska.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 02.04.2021.