“Uzeli smo krunicu u ruke kako bi zajedno molili za žrtve Vukovara i Škabrnje kao i sve žrtve Domovinskog rata”, naveo je inicijator molitve krunice Stijepo Gleđ.

Trideset je godina prošlo otkako se slomio Vukovar pod agresijom bivše JNA i srpskih paravojnih postrojba u kojoj je poginulo i nestalo 2717 hrvatskih branitelja i civila, a grad je gotovo sravnjen sa zemljom. Kako su tijekom Domovinskog rata branitelji nosili Gospinu krunicu oko vrata dok su bili u opasnosti nije teško prepoznati uzdanje u Nebesku Majčicu i vjeru.

Na veoma je poseban i prekrasan način u Dubrovniku obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Tamo su se svećenici i muškarci laici s krunicama u rukama ujedinili u molitvi. A molili su za zajedništvo tražeći Božju utjehu i vodstvo, prenosi Dubrovački vjesnik.

“Ovom prilikom okupili smo se svjesni da molitva ima snagu donijeti mir i mijenjati svijet na bolje. Uzeli smo krunicu u ruke kako bi zajedno molili za žrtve Vukovara i Škabrnje kao i sve žrtve Domovinskog rata, za bolesne i siromašne, za mir “, poručio je inicijator molitve krunice Stijepo Gleđ.

“Kao Marijini sinovi molimo našu ljubljenu Majku da nas okupi u njezino Bezgrešno srce i Presveto Srce Isusovo, jer tražiti dobro i činiti dobro je cilj svakog čovjeka ali zbog naše nemoći i slabosti da u tome budemo savršeni potrebni smo pomoći neba”, rekao je za navedeni medij..

“Majka Marija je taj prozor kroz koje nebo prodire prema nama dok molimo krunicu, budi nam nadu u ovim teškim danima i naše molitve pretvara u Božju providnost koju silno želimo kako bi zahvatila prije svega naše obitelji, naš Grad, domovinu i cijeli svijet. Tražimo najprije mir koji će učiniti da sva srca budu otvorena za ljubav a ljubav će nas potaknuti za dobro sebe i bližnjih”, navodi Gleđ.

VIdeo možete pogledati OVDJE.

IZVOR: Dubrovački vjesnik


 

Autor: CroExpress, Dubrovački vjesnik Datum objave: 19.11.2021.