U trenutku kada je pored njega prolazila policijska patrola, mladić je grlio svoje prijatelje i pozdravljao se s njima. Kada su ga policajci pokušali legitimirati, pobjegao je…

U petak je u Hamburgu došlo do velike potjere, u stilu holivudskih akcijskih filmova. Da ste gledali sa strane rekli biste da se dogodio velik zločin, nekakva pljačka, pokušaj ubojstva ili slično… Ali ne, dogodilo se grljenje. Najnepoželjniji čin u vremenu epidemije. Toliko nepoželjan, pa čak i zabranjen da će vas zbog njega naganjati policija baš kao što je ovog mladića u Hamburgu.

Naime, on je, u trenutku kada je pored njega prolazila policijska patrola, grlio svoje prijatelje i pozdravljao se s njima. Kada su ga policajci pokušali legitimirati, mladić je pobjegao.

Policija je krenula u potjeru za njim policijskim automobilom i – kako pokazuje video-snimak s mobitela jednog prolaznika – gotovo ga pregazila.

Glasnogovornik policije Holger Vehren za Spiegel je kazao kako se u parku već tjednima održavaju “zabavni događaji”, i ne samo da se krše mjere za zaštitu od koronavirusa, već su i “istrgnute klupe u parku, pobacane kante za smeće…“. A što se tiče mladića kojeg je lovila policija, kazao je da je “namjerno grlio” ljude a kada ga je policija pokušala zaustaviti, pobjegao je.

Glasnogovnornik je najavio kako će postupanje policije, je li bilo primjereno, biti ispitano, a protiv mladića bit će podignut upravni prekršaj te će morati platiti kaznu od 150 eura.


Autor: CroExpress Datum objave: 04.03.2021.