Kompleks je građen u više faza od 50-tih do 80-tih godina, a obuhvaćao je zrakoplovne i mornaričke oblasti, na čijim su se pločama označavale informacije s radarskih i osmatračkih postaja.

Putem YouTubea s javnosti je svoj novi uradak podijelio splitski fotograf i pustolov Jurica Galić Juka. Naziv ovog uratka je “OBJEKT 182: Tajne zapuštenog vojnog kompleksa JNA pod zemljom“. S ostalim članovima svoje ekipe ovaj avanturist posjetio je Vojnu bazu Korešnicu, poznatu još pod nazivom Objekt 182.

Nekoć je ovaj zapušteni kompleks služio kao komandno mjesto komande vojno-pomorske oblasti JNA.

Hrvatskim snagama je ova vojna baza predana u rujnu 1991. od kada stoji zapuštena.

Kompleks je građen u više faza od 50-tih do 80-tih godina, a obuhvaćao je i zrakoplovne i mornaričke oblasti, na čijim su se pločama označavale informacije s radarskih i osmatračkih postaja.

Objekt je imao komandnu dvoranu, komunikacijske sobe, kuhinju, spavaonicu za 80 osoba, sanitarne prostorije, ambulantu, bazene s pitkom vodom, agregate i još puno toga što je danas uništeno.

“Za ulazak u ovaj prostor smo slali više upita, no nikada nismo dobili odgovor. Stoga apeliramo da u ovaj prostor ne ulazite zbog osobne sigurnosti i eventualne odgovornosti!’, rekao je Juka.


Autor: CroExpress Datum objave: 19.04.2021.