Međunarodna organizacija Global Citizen koja se bori protiv dezinformacija oko cijepljenja i poziva svjetske čelnike i korporacije da doniraju doze stoji iza koncerta.

U poruci podrške inicijativi Global Citizen i koncertu Vax Live čiji je cilj podignuti svijest o cijepljenju predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković rekao je kako će se “pandemija okončati tek kad cijela populacija bude u mogućnosti primiti cjepivo”.

“Već 16 mjeseci živimo s pandemijom koja je potpuno izmijenila naš način funkcioniranja, naš način života, utjecala je na našu zdravstvenu situaciju, utjecala je na naše gospodarstvo i financijsku stabilnost, utjecala je na način na koji svijet danas funkcionira”, istaknuo je premijer. 

“Vax Live: Koncert za ujedinjenje svijeta” snimljen je 2. svibnja na kalifornijskom stadionu. Koncertu je prisustvovalo pet tisuća cijepljenjih posjetitelja. Ovaj koncert je na YouTubeu objavljen 8. svibnja, a vodila ga je pjevačica Selena Gomez. Na koncertu se se pojavila slavna imena poput Bena Afflecka, Chrissy Teigen, Davida Lettermana, Jimmya Kimmela, Nomzamo Mbatha, Olivie Munn te Sean Penn. Na koncertu su nastupili Jennifer Lopez, Eddie Vedder, Foo Fighters, J Balvin, H.E.R., i reperica Saweetie.

Međunarodna organizacija Global Citizen koja se bori protiv dezinformacija oko cijepljenja i poziva svjetske čelnike i korporacije da doniraju doze stoji iza koncerta.

Prije emitiranja koncerta Global Citizen objavio da je kampanjom prikupljeno 302 milijuna dolara i da je osigurano više od 26 milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa. 

U subotu je američki Nacionalni javni radio (NPR) objavio kako su sredstva namijenjena za distribuciju cjepiva, testiranje i osobnu zaštitnu opremu, u sklopu inicijative COVAX.


Autor: CroExpress Datum objave: 10.05.2021.