“Nećemo nikada braniti grijeh, ali ćemo ljubiti grešnika jer smo sami takvi. Ljubit ćemo grešnika jer Otac nas ljubi i želi da mi ljubimo druge.”

Fra Vinko Brković na svom je Facebook profilu podijelio jednu dirljivu fotografiju mlade djevojke zagrnute LGBT zastavom i starice na koljenima s krunicom u ruci. Zagrljene. Fotografija je nastala u Poljskoj za vrijeme molitve krunice Božjeg milosrđa koju su organizirale slušateljice Radio Marije. Prilazi im djevojka, LGBT aktivistica, i provocira ih, uzvikuje parole i slično… A onda se događa nešto neočekivano.

Naime, kako je fra Vinko objavio, “u jednome trenutku jedna baka se okrenula i poljubila joj je noge. Iskazala joj je nježnost, dotaknula je ono “najprljavije”.” Reakcija ove djevojke je zabilježena fotografijom. Dirljivom fotografijom.

“Djevojka koja predstavlja LGBT zajednicu na kraju se prekrižila zajedno s ovom bakom što sigurno ne bi učinila da ju je ova pokušala uvjeriti svojim argumentima ili raspravom.”, istaknuo je fra Vinko.

“Ova baka je utjelovila ono što je molila u krunici. Iskazala joj je ljubav i milosrđe. Znači li to kako ova baka podržava sve one parole koje je izgovorila djevojka? Nipošto! Ali ta baka ne vidi ta svemoćna LGBT slova, nego vidi djevojku, vidi unuku, vidi dijete koje se muči. Baka kaže kako se čitav život borila za Poljsku i da je boli vidjeti ju podijeljenu.

Iz te boli i dalje progovara ljubav koja proizlazi iz Onoga koji jest ljubav. Bog ne blagoslivlja grijeh, ali i dalje traži čovjeka, želi ga spasiti. Želi mu pristupiti i vratiti ga tamo gdje pripada.

Možemo li mi slijediti primjer ove bake i ljubiti “neprijatelje” one koji nas progone, one koji ne misle kao mi? Gdje smo izgubili taj Kristov ideal? Ako oni nas kamenom zar ćemo mi njih stijenom? Ili ćemo iskazati pravu ljubav ljudima koji traže ljubav? Zar ih nećemo uputiti na Ljubav? Zar nećemo poput sv. Pavla svima postat sve kako bi barem neke stekli?

Dokle ćemo se držati uzvišeno? Zar su sluge veće od Gospodara? Dokle ćemo izbjegavati susrete s grešnicima? Izbjegavamo li ih samo zato da se ne susretnemo s vlastitim grijehom? Crkva mora izaći na polje i pozvati sve na gozbu Jaganjčevu, ali to mora činiti u ljubavi, onako kako je Krist to činio.

Nećemo nikada braniti grijeh, ali ćemo ljubiti grešnika jer smo sami takvi. Ljubit ćemo grešnika jer Otac nas ljubi i želi da mi ljubimo druge. Krist je Put, Istina i Život, naš je zadatak da upoznamo Njega i Njega donesemo drugima. Ne bojmo se učiti od ove bake jer ona je ljubila savršeno!

Na svom Facebook profilu, novinar poljskog portala Wpolityce.pl i tjednika Sieci, Hrvat Goran Andrijanić objavio je video ovog događaja:


.

Autor: CroExpress Datum objave: 30.04.2021.