NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

14.12.2018
tekst
tekst

Istinite priče

ZBOGOM, MILI ANĐELE: Nikolina patnja je bila put prema tebi, Isuse!

Foto: CroExpress

Foto: CroExpress

Dragi moji mili i dragi – preminuo je Nikola Vidak (28).

Br. pregleda: 115408

Autor: Marina Stojak

Mladi život je stao u srijedu, 14. lipnja u bolnici Sveti Duh u Zagrebu. Mi iz CroExpressa, informativnog medija za Hrvate izvan Republike Hrvatske pisali smo o Nikoli Vidaku (28) iz Zaprešića i njegovoj obitelji. Govoreći o Nikoli, pisali smo o nama svima.

Nikola je u mnogima od nas koji smo ga poznavali učvrstio i ojačao vjeru u Boga i u sekundi učinio nas boljim čovjekom. Nikola nam se svima uvukao u srce. Uspjelo mu je to bez ijedne jedine riječi, samo svojim postojanjem, onim svojim milim pogledom. Naš Nikola je dijete, rođeno da ga vole, rođeno da bi dijelilo ljubav, zajedništvo, hrabrost, jakost…

>>> VIDEO: Humanitarna akcija za Nikolu

Vodio je bitku hrabro, prehrabro za svojih dvadeset i osam mladih godina. Nad njegovim uzglavljem danonoćno su bdjeli majka Katica, otac Jozo i sestra Lorena. U tih deset godina lavovske borbe, patnja je bila velika, toliko velika da ju mnogi od nas nikad neće razumjeti, i ne daj Bože doživjeti i proživjeti.

Od prvog trenutka kad sam ga ugledala pritješnjenog u svom svijetu, bolu i patnji, Nikola je za me bio mnogo više od dječaka koji se borio i za kojeg smo se borili i molili. Svaka moja misao, želja i molitva svih ovih godina bio je Nikola. U srcu mi je tinjala želja za danom punim slavlja, sreće i suza radosnica. Dan kad ću ga dočekati i pozdraviti u novom životu.

Dragi moji mili i dragi – preminuo je Nikola Vidak!
Ne, on je tek s Isusom i anđelima...!Nikola Vidak teško je stradao 2007. godine kao neizravni sudionik prometne nesreće u Zaprešiću, pokraj Zagreba te se uslijed teških ozljeda mozga i brojnih operacija deset godina nalazio u stanju vigilne (budne, wach) kome.

Pogreb dragog pokojnika bit će u utorak, 20. lipnja u 15 sati na groblju u Zaprešiću.15.06.2017.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014