NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

16.01.2019
tekst
tekst

Hrvati iz Južne Amerike

(FOTO) JEDINSTVEN SUSRET Fra Zlatko iz Salzburga kod paragvajskih Hrvata

Foto: PUH

Foto: PUH

Foto: PUH

Foto: PUH

Foto: PUH

Foto: PUH

Predstavio im svoju knjigu.

Br. pregleda: 2477

Autor: Z.S.

U četvrtak, 19. listopada, u paragvajskom Asuncionu, održan je jedinstven susret – fra Zlatko Špehar iz Hrvatske katoličke župe Salzburg, došao je u posjet i predstavio tamošnjim Hrvatima svoju knjigu 'Tragom Hrvata u Argentini, Paragvaju i Urugvaju'.

Susret je održan u kući obitelji Talia, gdje su domaćini iz Paragvajske udruge Hrvata razmijenili pokoju riječ sa fra Zlatkom na našem jeziku.

- U ime Udruge i svih potomaka hrvatskih iseljenika u Paragvaju, želim se zahvaliti fra Zlatku za posjet. Nadamo se da će nam ubrzo ponovo doći i želimo mu puno uspjeha s knjigom – kaže nam presjednik Udruge, Hugo Estigarribia Villasanti.

Paragvajska udruga Hrvata je osnovana u listopadu 2015. godine, a bavi se promocijom hrvatske kulture i jezika među potomcima hrvatskih iseljenika u ovoj zemlji. Predsjednik udruge je Hugo Estigarribia, a potpredsjednica Liz Yakisich. Prvi Hrvati u Paragvaj su stigli u 19. stoljeću. U udruzi procjenjuju da danas tamo živi oko 5000 Hrvata, uglavnom potomaka naših iseljenika.

Fra Zlatko se nakon posjeta Paragvaju vratio u Buenos Aires, u Hrvatski katolički centar sv. Nikole Tavelića. U nedjelju se susreo s vjernicima u dvije hrvatske župe, a u večernjim satima se uputio prema sjeveru Argentine, u grad Resistencia.

23.10.2017.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014