NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

20.03.2019
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

MEETING G2 Poslovno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske

Foto: G2

Foto: G2

Organizator konferencije je skupina Hrvata iz dijaspore i domovine.

Br. pregleda: 1373

Autor: CroExpress

Treće izdanje konferencije MEETING G2, usmjerene na poslovno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske, održat će se od 6. do 8. studenog 2017. u Zagrebu, u Kongresnom centru FORUM Zagreb, pod nazivom MEETING G2.3 – HRVATSKA, PUNA POSLOVNIH POTENCIJALA!

Organizator konferencije je skupina Hrvata iz dijaspore i domovine, čiji je cilj umrežiti poslovnu domovinsku i iseljenu Hrvatsku te pomoći povećanju ulaganja dijaspore u domovinu. Direktor projekta G2 Josip Hrgetić rekao je: 'Uvjeren sam je kako Hrvatska ima golem neiskorišteni potencijal i vrlo dobru kvalitetu života. Čvrsto vjerujem da Hrvatska zapravo ima 8 milijuna stanovnika, a ne samo 4,5 milijuna i upravo u tih 4 milijuna iseljeništva leži ključ koji će otvoriti vrata za ulaz hrvatskih proizvoda u svijet'.

MEETING G2 organizira se već tradicionalno pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar – Kitarović i pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova, te Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske uz podršku Agencije za investicije i konkurentnost, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Hrvatske banke za obnovu i razvitak i Turističke zajednice Grada Zagreba.

Organizatori konferencije ponosno ističu da su prve dvije konferencije privukle više od 100 uspješnih poslovnih ljudi iz 23 zemlje svijeta s gotovo svih kontinenata – iz Argentine, Australije, Austrije, Bolivije, Bosne i Hercegovine, Čilea, Ekvadora, Finske, Francuske, Hrvatske, Južne Afrike, Kanade, Kolumbije, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Paragvaja, Perua, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Švicarske, Velike Britanije i Venezuele.

Cilj prve konferencije bio je privući gospodarstvenike, poslovne ljude hrvatskoga podrijetla i međunarodne tvrtke s hrvatskim kapitalom, te poduzetnike i pokretače projekata iz Hrvatske; predstaviti različite mogućnosti i načine ulaganja u Hrvatsku te fondove EU; umrežiti Hrvate iz inozemstva s državnim agencijama i privatnim projektima u Hrvatskoj; predstaviti pravni okvir ulaganja u Hrvatskoj, te mogućnosti korištenja fondova EU.

Drugi Meeting sastojao se od devet panel diskusija na teme kao što su inovacije, izvoz i privatizacije pa do brendiranja Hrvatske i razvoja zdravstvenog turizma te alternativnih izvora energije, a sve su bile obogaćene inovativnim idejama vrhunskih stručnjaka. Za sve prijavljene sudionike organiziran je poslovni izlet u Rijeku, te je osigurano vrijeme za odgovore predstavnika Vlade i javnog sektora na pitanja sudionika iz iseljeništva – popularni Open Hour.

Ovogodišnja konferencija usmjerena je na čvršće umrežavanje te će, nakon početnog međusobnog predstavljanja svih sudionika uključiti pich sesiju s 10 provjerenih start-upova, te 5 panel diskusija. Neke od tema panel diskusija su: kako privući investitore iz hrvatske dijaspore i zastupati njihove interese; kako promovirati hrvatske proizvode iz cijelog svijeta po cijelome svijetu; kako bi hrvatski sportaši mogli pomoći gospodarstvu, te zanimljivo sučeljavanje panela o Hrvatskoj kao čistoj i ekološkoj zemlji s jedne strane, te panela o hrvatskoj kao maloj, ali snažnoj industrijskoj sili s druge strane. Na panelima će sudjelovati poznati hrvatski gospodarstvenici i sportaši, kao što su: Andrija Čolak, Božo Skoko, Jadranka Boban Pejić, Bernarda Cecelja, Ivica Mudrinić, Davor Bruketa, Miroslav Ćiro Blažević, Iva Majoli, Gordan Kožulj, Zoran Primorac, i ostali.

27.10.2017.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014