NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

14.12.2018
tekst
tekst

Iseljenički info

SJEĆANJE NA ŽRTVU VUKOVARA Hrvatski studenti u centru Münchena organiziraju mimohod

Facebook Udruga hrvatskih studenata München

Facebook Udruga hrvatskih studenata München

Cjelokupni program 'Sjećanje na pad grada Vukovara' trajat će dva dana.

Br. pregleda: 1290

Autor: CroExpress

Udruga hrvatskih studenata München organizira po treći put mimohod na Dan sjećanja na žrtvu grada Vukovara uz poruku 'Nikad više suza. Europa čuvaj svoj mir.'

Mimohod će se održat 18.11.2017 u 19 sati kroz centar grada Münchena, objavili su iz Udruge na svojim stranicama na društvenoj mreži Facebook.

Mimohod započinje na Odeonsplatzu u centru grada Münchena i završava na Königsplatzu u gradskom dijelu Maxvorstadt.
Prije početka mimohoda će studenti skupljati donacije i dijeliti 'svijeće za Vukovar'. Prikupljeni iznos će se dati u humanitarne svrhe za grad Vukovar.

Nakon mimohoda slijedi raznolik program s nastupom folklorne skupine grada Münchena, članova franjevačke mladeži München, članova Udruge hrvatskih studenata München i prikazivanjem slika.

Cjelokupni program 'Sjećanje na pad grada Vukovara' trajat će dva dana.

Počinje u subotu, 18.11.2017. s mimohodom i završava sa svetom misom u nedjelju, 19.11.2017, u 12.30 sati u crkvi svetog Mihaela na Marienplatzu.

'Mimohod se održava za sve žrtve koje su za vrijeme Domovinskog rata stradale na području grada Vukovara, a posebno za sve poginule i nestale hrvatske branitelje koji su svoje živote izgubili u bitci za grad Vukovar. Također se sjećamo zločina počinjenih nad hrvatskim braniteljima, civilima i medicinskom osoblju vukovarske bolnice na poljoprivrednom dobru Ovčara', poručuju iz Udruge.

Ovdje možete pogledati kako je mimohod izgledao prošle godine. 

14.11.2017.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014