NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.02.2019
tekst
tekst

Hrvati iz Australije

ČESTITAMO Vlč. Josip slavi 30. godinu pastoralnog djelovanja među Hrvatima Melbournea

Foto: KTA/Hrvatska zora

Foto: KTA/Hrvatska zora

Intervju poslušajte u nastavku.

Br. pregleda: 1473

Autor: CroExpress

Voditelj Hrvatskog katoličkog centra Sunshine, vlč. Josip Vranješ, slavi 30. godinu svog svećeničkog djelovanja u Hrvatskom katoličkom centru Sunshine u Melbourneu. Vlč. Josip je za SBS radio u osmominutnom intervjuu ispričao kako su izgledali njegovi prvi dani, a kako ostatak djelovanja u ovoj misiji.

Josip se rodio u selu Rostovo, u općini Novi Travnik, kao jedan od sedmero djece Anđe i Ilije. Otac je bio drvosječa i poljodjelac. Obitelj je uzgajala ovce i krave i držala konje. Imovinsko stanje bilo je teško, ali djeca su uspješno završila školu.

Josip je jedini bogoslov u obitelji. Otišao je u sjemenište u Dubrovnik 1975., a nakon mature 1979. upisao je Bogoslovni fakultet u Sarajevu. Diplomirao je 1986. jer je u međuvremenu morao služiti vojni rok. Mladu misu održao je 16. kolovoza 1968. u svom selu Rostovu. Nakon toga preuzeo je župu u Komušini, selu između Doboja i Banja Luke. Ondje je ostao tri mjeseca da bi se nakon toga uputio na drugi kraj svijeta – u Australiju. Bio je to 28. prosinca 1986.

Intervju poslušajte u nastavku:
21.11.2017.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014