NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

18.02.2019
tekst
tekst

Hrvati iz Australije

(FOTO) U SYDNEYSKOJ KATEDRALI SV. MARIJE Odana počast preminulom generalu Slobodanu Praljaku

Foto: Glas hrvatske dijaspore

Foto: Glas hrvatske dijaspore

U organizaciji Glasa hrvatske dijaspore.

Br. pregleda: 2231

Autor: CroExpress

U katedrali sv. Marije u Sydneyu hrvatska je zajednica odala počast preminulom Slobodanu Praljku. O tome su nas izvijestili iz udruge 'Glas hrvatske dijaspore', čije priopćenje prenosimo u nastavku.

'Udruga hrvatske zajednice u Australiji ‘Glas hrvatske dijaspore’ pozvala je putem društvenih medija na zajedničku nazočnost Svetoj misi i molitvi nakon mise za preminulog generala, načelnika glavnog stožera HVO-a, Slobodana Praljka, koje su se održale u petak 1. prosinca 2017. u slavnoj katedrali Sv. Marije u središtu Sydneya.

Uslijed teških i ponajviše vrijeđajućih medijskih napisa zapadnih 'mainstream' medija, koje šire neistine i falsificranje hrvatske povijesti, koje su se i koje se još uvijek pojavljuju, dirljiva je bila dobrodošlica Hrvatima i molitvama koja se osjećala u toj katedrali proteklog petka. Upečatljivu i dostojanstvenu nazočnost brojnih Hrvata i Hrvatica Sydneya, s uokvirenom fotografijom pokojnog generala Praljka te s bijelim ružama u rukama Hrvata i Hrvatica ostavile su trajni i ponosni dojam među brojnim Australcima koji su u katedrali zajednički molili.

U organizaciji molitve za pokojnog generala Slobodana Praljaka, koju je u ime ‘Glasa hrvatske dijaspore’ vodila Ina Vukić iz hrvatske zajednice, molitvi u katedrali pridužili se konzulica RH, Generalnog konzulata RH u Sydneyu, Nives Frohlich te tajnica konzulata Gordana Šiljeg sa suprugom Vidom Šiljeg, Tom Beram sa suprugom Joan, Hrvatski međudruštveni odbor za NSW, Alenka Bonić, zastupajući Charles Billich galeriju te brojni Hrvati i Hrvatice. Od velikog je i ponositog značaja primjlena najava svjetski poznatog umjetnika Charlesa Billicha da je započeo izradom portreta (ulje na platnu) generala Slobodana Praljka te da će sav prihod od prodaje tog portreta biti poklonjen kao pomoć obitelji pokojnog generala Praljka.

Dostojanstvo u životu i smrti – to je general Slobodan Praljak. Prijezir za nepravdu koju je 29. studenoga 2017. svojom sramotnom presudom protiv Hrvata donio Međunarodni sud u Hagu oteo nam je hrabrog generala HVO-a ali njegova ljubav za istinom će nas dugo nositi ponosnima.

Počivao u Božjem miru i zagrljaju, generale!'

03.12.2017.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014