NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

16.12.2018
tekst
tekst

Svijet

(VIDEO) POTEZ OČAJNIKA Poduzetnik se na prevaru uvukao na Putinovu presicu, pogledajte reakciju ruskog predsjednika

YouTube screenshot

YouTube screenshot

Zubu je savjetovao da se na presici ne upušta s njime u raspravu.

Br. pregleda: 2624

Autor: Hina/CroExpress

Čelnik tvornice za preradu ribe iz ruskog Murmanska Mihail Zub je, pretvarajući se da je novinar, u četvrtak ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu na konferenciji za novinare iznio poteškoće s kojima se susreće njegova tvrtka i cijela riboprerađivačka branša.

Kada su mu dali mikrofon, Mihail Zub je počeo pričati Vladimiru Putinu o zakonskim proturječjima koja prate ribarstvo i ograničenjima za riboprerađivačke kompanije u pristupu kvotama za iskorištavanje vodnih resursa. Požalio se i na rast cijena ribljih prerađevina u Rusiji.

Potom je na presici, koja je u Rusiji redovito društveni događaj prvoga reda, priznao obmanu.

‘Lagao sam. Nisam ja nikakav novinar nego predsjednik Vijeća direktora Murmanskog ribokombinata’, priznao je Zub, a Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov odvratio je da to nije lijepo, upozorivši ga da se akreditirao za konferenciju za medije.

‘Slažem se, to nije lijepo, ali mi već tri godine 'žvačemo zemlju' da bismo preživjeli. Radite sa mnom što vas je volja. Da, ovdje sam nepropisno’, odgovorio je Zub i zamolio da Putinu preda pripremljene dokumente s analizom stanja u branši.

‘Hvala što ste priznali’, odvratio je Peskov.

Putin, pak, navodi se u Tassovu izvještaju, nije bio posebno impresioniran cijelim događajem.

Ipak, rekao je da je nedavno na razgovor pozvao čelnika ruske državne agencije za ribarstvo Ilju Šestakova.

‘Dijelim vaše brige. Ne stvorimo li uvjete za razvoj prerade ribe, ona će se prerađivati u inozemstvu i tamo će se otvarati radna mjesta, a kod nas će cijene ostati visoke’, rekao je Putin.

Zubu je savjetovao da se na presici ne upušta s njime u raspravu.

‘Ovo nije naš poslovni sastanak, ali pozivam vas na jedan od takvih sastanaka s proizvođačima i prerađivačima’, rekao je Putin.

Zubu je još poručio da je osvojio njegove simpatije i da u dobroj mjeri ima pravo, da je njegova zabrinutost utemeljena i da će iskoristiti ‘papire’ koje mu je pripremio.

15.12.2017.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014