NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

16.01.2019
tekst
tekst

Hrvati iz Južne Amerike

JEDINSTVEN SUSRET Čak 272 člana hrvatske obitelji Kuljevan okupila se u glavnom gradu Perua, došli i iz Hrvatske

Foto: Obitelj Kuljevan

Foto: Obitelj Kuljevan

Prvi od članova koji je 1867. iselio iz Hrvatske i došao u Peru bio je Ivo Kuljevan Rombaldi.

Br. pregleda: 1860

Autor: CroExpress

Jedinstvena akcija održala se u glavnom gradu Perua 3. prosinca – 272 člana obitelji Kuljevan, porijeklom iz Hrvatske, okupilo se u Limi.

Potomci obitelji Kuljevan okupili su se u Pomorskom centru. Ideja okupljanja obitelji rezultat je školskog projekta 15-godišnjeg Nicolása Paza Kuljevana o istraživanju podrijetla majčinog prezimena, a provela ga je Ana María Kuljevan, kćer pokojne počasne konzulice Republike Hrvatske u Limi, Antice Kuljevan. Istraživanje je trajalo više od godinu dana. Okupljanju su nazočili članovi obitelji iz cijelog svijeta, ukupno njih 272, među kojima su bili i oni iz Hrvatske.

Uz pomoć antropologa Nenada Vekarića iz Dubrovnika napravljeno je obiteljsko stablo koje seže u 1590. u mjesto Mokalo na Pelješcu, pa sve do danas, a sveukupno obuhvaća 14 generacija. Prvi od članova koji je 1867. iselio iz Hrvatske i došao u Peru bio je Ivo Kuljevan Rombaldi, najpoznatiji predak obitelji Kuljevan, hrvatski i peruanski dobročinitelj.

Obitelj Kuljevan je za 2019., kada planiraju sljedeće obiteljsko okupljanje, kao odredište odabrala otok Lopud, javlja Hrvatsko veleposlanstvo u Čileu.

15.12.2017.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014