NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

21.01.2019
tekst
tekst

Sport

IVAN KLASNIĆ JE PUNO BOLJE Ne ide na dijalizu, može piti i jesti bez straha: 'Nikad nisam posumnjao u Boga'

Arhivska fotografija (foto: Drago Sopta)

Arhivska fotografija (foto: Drago Sopta)

Karijeru još uvijek nije zaključio.

Br. pregleda: 1463

Autor: CroExpress

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Klasnić osjeća se vrlo dobro nakon treće transplantacije bubrega. Kako je otkrio u razgovoru za Weser Kurier, više ne mora ići na dijalizu niti toliko paziti na prehranu.

'Nisam nova osoba, ali je mnogo ugodnije. Mogu piti koliko i što želim, jesti što želim. Ne moram više na dijalizu. Život je lakši i to je lijepo. Iako se ni prije nisam loše osjećao. Nikad nisam bio od onih koji se žale', kaže Klasnić.

Prije transplantacije mogao je piti najviše litru i pol vode dnevno, u što je bila uključena i hrana koja sadrži vodu, poput juhe. Sada više nema ograničenja, a vrijeme koje je provodio na dijalizi sada dobro iskorištava.

Na novinarski upit je li mu vjera pomogla da preživi teške faze svoje bolesti, kaže da jest. 'Molim se Bogu i mislim na Boga. Uvijek je bilo tako, bez obzira kako sam se osjećao. Tijek mog života nije utjecao na to da posumnjam u Boga, što god da se dogodilo. Nisam učinio ništa pogrešno niti nešto što bi dovelo do te situacije', govori Klasnić.

Sada, kaže, mnogo više razmišlja o zdravlju nego kada se profesionalno bavio nogometom. Karijeru još uvijek nije zaključio. Kaže kako bi volio prirediti oproštajnu utakmicu na Weserstadionu, no ne isključuje mogućnost da ponovo natjecateljski i zaigra prije nego ode u igračku mirovinu.

27.12.2017.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014