NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

16.01.2019
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

S EMITIRANJEM POČEO HRT 5 ZA HRVATE IZVAN HRVATSKE Evo tko ga može gledati i što je na rasporedu

Pristup satelitskomu signalu moguć je u Europi, Sjevernoj Americi, Australiji i na Novome Zelandu.

Br. pregleda: 11246

Autor: CroExpress

U ponedjeljak 1. siječnja pokrenut je Peti program Hrvatske televizije (HRT – HTV 5) namijenjen Hrvatima izvan Republike Hrvatske te međunarodnoj javnosti. 

Tko ga može gledati?

Pristup satelitskomu signalu moguć je u Europi, Sjevernoj Americi, Australiji i na Novome Zelandu.

Što će se emitirati?

Emitiraju se specijalizirani sadržaji namijenjeni hrvatskim iseljenicima i međunarodnoj javnosti, odabir sadržaja četiriju HRT-ovih nacionalnih televizijskih programa te izbor iz arhivskoga materijala Hrvatske radiotelevizije.

Među sadržajima namijenjenima Hrvatima izvan Republike Hrvatske i međunarodnoj javnosti bit će televizijske vijesti na engleskome, njemačkome i španjolskome jeziku te dokumentarne serije Otkrivamo Hrvatsku i Hrvatska, moj izbor u kojima je portretirana sudbina iseljenih Hrvata, povratnika i stranaca u Republici Hrvatskoj. Na rasporedu će biti i dokumentarni sadržaji koji prate povijesne veze između Republike Hrvatske i svijeta i bilježe vrijednost hrvatske kulturne baštine te specijalizirana emisija za hrvatske manjine i iseljeništvo, odnosno hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

Osmosatni program, koji će sadržavati približno devedeset minuta specijaliziranih sadržaja na dan, emitirat će se još dvaput dnevno kako bi se pokrile sve vremenske zone i područja sa znatnim brojem hrvatskih iseljenika.

Što s onima koji ne znaju hrvatski?

Namjera je uredništva Petoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 5) u što skorije vrijeme spomenute sadržaje ponuditi i na engleskome, njemačkome i španjolskome jeziku kako bi se Republiku Hrvatsku u svjetskim razmjerima učinilo bliskom ne samo mlađim naraštajima hrvatskih iseljenika, nego i strancima. 

Gdje mogu vidjeti raspored?


Podrobnije podatke o programskome rasporedu Petoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 5) od 1. siječnja moguće je pronaći na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije hrt.hr, na podstranicama raspored.hrt.hr te na teletekstu.

02.01.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014