NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

21.01.2019
tekst
tekst

Sport

DANAS POČINJE SPEKTAKL NA SLJEMENU Ženski slalom od 13 sati, nastupaju dvije Hrvatice

Foto: Hina/Daniel Kasap

Foto: Hina/Daniel Kasap

Leona Popović (20) i Ida Štimac (17).

Autor: Hina/CroExpress

Na 12. izdanju Trofeja Snježna kraljice, ženskog slaloma Svjetskog kupa koji će se u srijedu održati na sljemenskom Crvenom spustu nastupit će i dvije hrvatske skijašice - Leona Popović (20) i Ida Štimac (17).

Leona će startati s brojem 64, dok Ida ima broj 66, a ukupno će nastupiti 67 skijašica.

Leoni će to biti treći nastup na Sljemenu, a u dosadašnja dva nastupa nije završila utrku, dok će Ida debitirati, ne samo na Snježnoj kraljici, već i u Svjetskom kupu.

‘Nadam se trećoj sreći i da će ove godine biti bolje,’ kazala je Leona Popović dodavši: ‘Bolje mi idu brze discipline, ali nadam se i dobrom nastupu na Sljemenu. Atmosfera na utrci je uvijek super, a navijači su sjajni.

Za Idu Štimac bit će to premijera u Svjetskom kupu.

‘Jako sam uzbuđena i imam malu tremu jer će to biti moja prva utrka u Svjetskom kupu,’ kazala je Ida koja je prošle godine na Sljemenu nastupila kao predvozačica.

‘Sljemenski slalom je dugačak i zahtjevan. Ne znam koliko će mi to iskustvo pomoći uoči sutrašnjeg nastupa, ipak je to sasvim druga priča. Teško mi je govoriti o rezultatu. Pokušat ću se spustiti najbolje što znam, a hoće li to biti dovoljno vidjet ćemo,’ zaključila je Štimac.

Švicarka Wendy Holdener otvorit će sljemenski slalom. Prva vožnja započinje u srijedu u 13,00 sati, a start druge utrke je u 16,30 sati.

03.01.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014