NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

21.01.2019
tekst
tekst

Vijesti iz misija

HRVATI U DUBLINU PROSLAVILI MARIJU BOGORODICU Zajedno na sv. misi ušli u novu godinu

Foto: Hrvatski katolici u Irskoj

Foto: Hrvatski katolici u Irskoj

Prvi dan nove godine.

Br. pregleda: 1206

Autor: CroExpress

Hrvatska katolička misija Dublin u ponedjeljak, 1. siječnja 2018. godine Sv. misom na blagdan sv. Marije Bogorodice ušla je u novu 2018. godinu, javlja Hrvatski katolici u Irskoj.

'Naša Majka Crkva na ovome novom početku stavlja nam za uzor Nebesku Majku. Po njezinom 'Neka mi bude' – odgovoru kojega je dala svemogućemu Bogu po anđelu Gabrijelu postala je jednom zauvijek prvi uzor među nama ljudima: kako se to živi s Bogom! Ona je ‘početak svijeta boljega’! Po njoj nam je Nebeski Otac darovao svojega Sina. Ona je prvi uzor vjernice, učenice Isusa Krista. Taj njezin ‘Neka mi bude’ samo je znak čiste vjere i predanja u Božje ruke da Gospodin s njome čini što je njemu milo kako bi ostvario svoj plan – koji je uvijek najbolji put za čovjeka. I takav život vjere i predanja izvor je Božjega blagoslova! A Gospodin je vjeran Bog. On je zaista Emanuel - S Nama Bog. I dolazi k meni i tebi po otvorenom srcu. Srcu poput Marijinoga. Srcu koje po slušanju i vršenju Božje riječi, po sjedinjenju sa živim Isusom po Sv. pričesti, po molitvi – kaže Bogu: Evo sluge Gospodnjega! Evo službenice Gospodinove! Neka mi bude po riječi tvojoj! I Gospodin je vjeran Bog – s nama je! Srcu koje tako živi svaki dan svojega života – kao Marija’, rekao je voditelj HKM Dublin, vlč. Josip Levaković.

Nakon Sv. mise uslijedilo je druženje u prostorijama samostana u sklopu kojega se nalazi St. Teresa's Church (Clarendon Street, Dublin 2).

03.01.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014