NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

17.12.2018
tekst
tekst

Vijesti iz misija

NAJMLAĐI HRVATSKI MISIONAR Tek mu je 28, a već brine o Hrvatima i siromašnima u glavnom gradu Perua

Foto: Mirko Lissa Vodanović

Foto: Mirko Lissa Vodanović

Foto: Mirko Lissa Vodanović

Vlč. Marko u Zagrebu (foto: IKA)

Vlč. Marko posjetio je 8. siječnja Nacionalni misijski ured u Zagrebu.

Br. pregleda: 1848

Autor: IKA/CroExpress

Vlč. Marko Jukić, najmlađi je hrvatski misionar. Trenutno djeluje u Peruu gdje brine o tamošnjim Hrvatima, ali i drugim župljanima, osobito onim siromašnima.

Vlč. Jukić rođen je 9. veljače 1989. godine u Doboju, a za svećenika je zaređen 29. lipnja 2013. u Sarajevu. Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić podijelio mu je misijski križ te je 30. kolovoza 2015. godine otišao u misije u Peru, gdje od 1987. djeluje mons. Drago Balvanović. 

Vlč. Jukić, najmlađi hrvatski misionar, djeluje u Limi koja sa susjednim lučkim gradom Callao ima oko 10 milijuna stanovnika. Brine o pastoralnom životu župljana te pomaže mnoge siromašne koji žive u rubnim dijelovima grada i koji često nemaju ni osnovne uvjete za život kao što su voda, struja, kanalizacija…

Osim misijskog djelovanja pomaže mons. Balvanoviću oko brige o Hrvatima koji žive u Peruu, a tradicionalno se okupljaju zahvaljujući katoličkim misijama Hrvatskoga pastoralnog vikarijata i župe sv. Leopolda Mandića. 

Vlč. Marko posjetio je 8. siječnja Nacionalni misijski ured u Zagrebu. U razgovoru s djelatnicima zahvalio je svima u domovini koji mole i žrtvuju se za misionare.  Također, poziva sve u domovini da mole za nova svećenička i redovnička zvanja u Peruu, ali i cijeloj Južnoj Americi jer su potrebe velike, pa tako neki župnici imaju župe i od 100.000 vjernika.

09.01.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014