NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

21.01.2019
tekst
tekst

EU

POPULARNI LANAC TRGOVINA ODJEĆOM NA UDARU Zbog ove rasističke fotografije mnogi ih prozvali, Becker se pita: 'Kad ćemo početi poštivati boje?'

Twitter snimka zaslona

Twitter snimka zaslona

Tvrtka se ispričala i u utorak objavila da je iz prodaje povukla majicu te kako će izvršiti pomnu istragu.

Br. pregleda: 1852

Autor: CroExpress

Švedski lanac trgovina odjećom H&M došao je na udar javnosti nakon što je tvrtka objavila fotografiju dječaka crne boje u majici s natpisom 'najkul majmun u džungli' na engleskom jeziku.

'Probudio sam se ovog jutra šokiran i osramoćen ovom fotografijom. Duboko sam uvrijeđen i neću više raditi sa H&M-om', napisao je na svom Twitteru tamnoputi kanadski pjevač The Weeknd, višestruki dobitnik Grammya, koji je prva javna osoba koja je objavila fotografiju.

Ubrzo su mu se pridružili i drugi – reper Sean Combs, košarkaš LeBron James, nogometaš Romelu Lukaku, bivši tenisač Boris Becker... Becker, čiji je sin često metom rasističkih ispada, napisao je na svom Twitteru: 'Nikad ne prestaje...Kada ćemo početi poštovati boje!!!'.

Clipboard01

Tvrtka se ispričala i u utorak objavila da je iz prodaje povukla majicu te kako će izvršiti pomnu istragu.

'Razumijemo da je mnogo ljudi ljuto zbog dječje majice. Mi, koji radimo u H&M-u se možemo samo složiti. Jako nam je žao što je fotografija snimljena i žalimo zbog natpisa. Zato, ne samo da smo povukli fotografiju s naših kanala, nego i proizvod iz naše ponude. Jasno je da naše rutine nisu propisno slijeđene. Bez dvojbe. Pomno ćemo istražiti zašto se to dogodilo kako bi spriječili da se ovakav tip greške opet dogodi', priopćila je tvrtka.

Dionice tvrtke ovih su dana, kako javljaju mediji, pale na najniže grane od 2009. godine. 

10.01.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014