NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

16.12.2018
tekst
tekst

Vijesti iz misija

DUHOVNA OBNOVA U STUTTGARTU Voditelj Ivan Filipović, čovjek koji je bio na putu prema paklu pa upoznao Isusa

YouTube screenshot

YouTube screenshot

Od 8. do 11. veljače.

Br. pregleda: 3034

Autor: CroExpress

U Hrvatskim katoličkim zajednicama bl. Alojzije Stepinac i sv. Martin u Stuttgartu održat će se duhovne obnove pod vodstvom don Ivana Filipovića.

duhovna-obnova

Ivan Filipović rođen je u Tomislavgradu. U Đakovu je završio osnovnu i srednju školu te se upisao na Informatički fakultet u Varaždinu, koji nije završio. Studij je prekinuo u 19. godini, napustio domovinu i otišao u svijet u potrazi za istinskom slobodom, autonomnošću, ljudskom afirmacijom... U svojim traženjima upoznao je i svijet droge, postavši ovisnik o heroinu. 

U 26. godini odlazi u Zajednicu Cenacolo. Nakon četiri godine liječenja započinje studij na Institutu za religiozne znanosti u Pizi. Poslije dvije godine studija seli se na sjever Italije, u Saluzzo, gdje s još nekolicinom mladih iz Zajednice završava teološki fakultet u Fossanu. Za svećenika je zaređen 17. srpnja 2004. za biskupiju Saluzzo (koja se nalazi na sjeverozapadu Italije), a uz dopuštenje biskupa radi i djeluje u Zajednici Cenacolo kojoj je posvetio život i u kojoj i danas živi.

Intervju sa Ivanom Filipovićem možete pročitati OVDJE.

11.01.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014