NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

16.01.2019
tekst
tekst

Hrvatska

PRIPREMNI SASTANAK Supredsjedatelja Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu nacionalnih manjina između Hrvatske i Srbije

Foto: Hrvatiizvanrh.hr

Foto: Hrvatiizvanrh.hr

Milas i Bošnjak.

Autor: CroExpress

U petak, 12. siječnja 2018., Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i predsjedatelj hrvatskog dijela Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu nacionalnih manjina (MMO) povodom 7. sjednice MMO-a za zaštitu manjina između dvije države održao je sastanak s Ivanom Bošnjakom, državnim tajnikom u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije i predsjedateljem srpskog dijela MMO-a.

Dvojica supredsjedatelja MMO-a za zaštitu manjina potvrdila su spremnost za poduzimanje koraka koji će voditi poboljšanju statusa manjina u obje države i unaprjeđenju razine ostvarenih prava u svim područjima koja su posebno važna manjinama, od predstavničke zastupljenosti na svim razinama, do ostvarivanja prava u području obrazovanja, kulture i informiranja te drugim važnim područjima, a što će zasigurno pozitivno utjecati i na ukupne odnose između dvije države.

15.01.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014