NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD

16.01.2019
tekst
tekst

Svijet

VIDEO Potpredsjednik Vlade Srbije rasplakao se na televiziji zbog ubojstva Olivera Ivanovića, EU osudila čin

RTS snimka zaslona

RTS snimka zaslona

Mogherini je razgovorala telefonom s predsjednicima Srbije i Kosova.

Br. pregleda: 1373

Autor: CroExpress

Potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, gostujući u Dnevniku RTS-a, nije mogao sakriti emocije zbog ubojstva Olivera Ivanovića, predsjednika Građanske inicijative ‘Srbija, demokratija, pravda’ danas u Kosovskoj Mitrovici.


'Osuđen je na pravdi boga a sada i ubijen, ispada da je bio sigurniji u zatvoru nego na slobodi', rekao je Ljajić.

Naglasio je da je razgovarajući s nekim zajedničkim prijateljima saznao da je posljednjih dana Ivanović bio vrlo zabrinut.

Mogherini s Vučićem i Thacijem

Visoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Federica Mogherini razgovorala je u utorak telefonom s predsjednicima Srbije i Kosova Aleksandrom Vučićem i Hashimom Thacijem nakon ubojstva Ivanovića.

'Visoka predstavnica je pozvala sve strane da ostanu mirne i suzdržane i omoguće pravosudnim tijelima da obave svoj posao', kaže se u priopćenju iz ureda Federice Mogherini.

Na Ivanovića je, prema dosadašnjim saznanjjima, pucano jutros oko 8.15 sati ispred prostorija stranke u Kosovskoj Mitrovici i hitno je odvezen u Kliničko-bolnički centar u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, ali je ondje podlegao ozljedama.

Oliver Ivanović je prije tri godine uhićen i više od dvije godine proveo je u pritvoru zbog optužbi za ratne zločine protiv kosovskih Albanaca. Pušten je da se brani sa slobode u travnju prošle godine, a u srpnju mu je zapaljen automobil u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

16.01.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2014